Єпископ УПЦ звершив Літургію в одному з православних храмів Мілана

За богослужінням, яке здійснювалось чотирма мовами, молилися кількасот віруючих, серед яких багато вихідців з України

11 грудня 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій відвідав православну парафію на честь святителя Амвросія Медіоланського у Мілані. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Київської Митрополії.

Тут єпископ Феодосій звершив Божественну літургію у співслужінні настоятеля Свято-Амфросіївського храму архімандрита Амвросія (Макара) і православного духовенства з України та Європи.

Богослужіння відбувалося церковнослов’янською, українською, італійською та російською мовами. За ним молилися кількасот вірян, понад двісті з яких причастилися Святих Христових Таїн.

На завершення Його Преосвященство передав парафіянам благословення і добрі побажання від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія та поспілкувався зі співвітчизниками, які складають більшість громади Свято-Амвросіївської парафії.

Цього ж дня, у Мілані відбувся духовно-культурний вечір, присвячений 1000-річчю давньоруського чернецтва на Афоні, який організували Українська Православна Церква та Міжнародний інститут афонської спадщини в Україні.

Просмотров: 371

Залишити відповідь