У Стразбурзі вікарій Київської Митрополії разом з місцевою православною громадою молився за мир в Україні

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпископ Боярський Феодосій відвідав Францію для участі в заходах, присвячених 1000-річчю давньоруського чернецтва на Афоні

13 грудня 2016 року, у день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного, вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій звершив Божественну літургію в храмі на честь Всіх Святих у Страсбурзі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

dsc_0247Його Преосвященству співслужили настоятель парафії ігумен Филип (Рябих) і духовенства з України, яке супроводжувало владику. На богослужінні, яке відбувалося церковнослов’янською, французькою та румунською мовами, молилися вихідці з України, Росії, Білорусі, Молдови, які проживають у Страсбурзі – Парламентській столиці Європи.

Парафію Всіх Святих головним чином складають православні християни Ельзасу, регіону на самому сході Франції, та його околиць, які проживають тут постійно або тимчасово (дипломати, ділові люди, представники в Раді Європи, викладачі та студенти Страсбурзького університету та інших навчальних закладів).

За Літургією архієрей підніс молитву Господу Вседержителю за мир в Україні.

Наприкінці богослужіння єпископ Феодосій виголосив проповідь і передав настоятелю та парафіянам храму благословення з добрими побажаннями від Предстоятеля Української Православної Церкви.

Цього ж дня владика відвідав споруджуваний у Страсбурзі православний собор на честь Всіх Святих.

Раніше повідомлялося, що єпископ Феодосій звершив Літургію в одному з православних храмів Мілана.

Просмотров: 539

Залишити відповідь