У Сєвєродонецьку архієпископ Никодим благословив на подорож святинями України дітей учасників воєнних дій

До дня свт. Миколая, з благословення Предстоятеля УПЦ, стартував проект «Три Лаври», одним з організаторів якого є Синодальний відділ УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України

17 грудня 2016 року, архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим благословив на початок паломництва до трьох Лавр України 14 дітей учасників бойових дій, службовців Національної поліції України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Северодонецької єпархії.

img_4186У кафедральному соборі на честь Різдва Христового владика Никодим звершив молебень про подорожуючих та окропив дітей святою водою. Також кожен з них отримав у благословення Його Високопреосвященства іконки Ангела Хранителя, а також отримали від нього пораду – помолитися у святих Лаврах за своїх рідних і близьких та за мир в Україні.

З благословення архієпископа Никодима супроводжував юних паломників до Свято-Успенської Святогірської Лаври клірик кафедрального собору Різдва Христового ієрей Віталій Граур. Тут їх зустрів намісник обителі – митрополит Святогірський Арсеній – та вручив кожному на згадку подарунки.  Після екскурсії Лаврою діти-паломники приклалися до мощей преподобного Іоанна Затворника і всіх преподобних святогірських та помолилися перед чудотворним образом Богородиці «Святогірська».

Проект «Три Лаври», з благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, до дня святителя Миколая організувала громадська волонтерська організація «Громадянський корпус» спільно з Синодальним відділом УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України. У ході подорожі діти відвідають Свято-Успенську Святогірську, Свято-Успенську Києво-Печерську та Свято-Успенську Почаївську Лаври.

Просмотров: 269

Залишити відповідь