В Афінах відкрилася фотовиставка «Афон і Україна – подорож крізь століття»

На понад 50 знімках можна побачити кадри з життя і побуту афонських ченців, внутрішнє убранство святогірських храмів, архітектуру і види афонських монастирів, скитів і келій, природу Святої Гори

img_107718 грудня 2016 року персональна фотовиставка директора Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергія Шумило «Афон і Україна – подорож крізь століття» відкрилася в Афінах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Захід пройшов під егідою Посольства України в Греції в культурному центрі Webster University, розташованому в історичній частині Афін біля Акрополя. Організаторами виступили Міжнародний інститут афонської спадщини в Україні (м. Київ) та Асоціація української діаспори в Греції «Українсько-грецька думка» (м. Афіни) за підтримки Вебстерського університету (Webster University) в Афінах і Паломницького центру Української Православної Церкви.

На фотовиставці, присвяченій 1000-літньому ювілею давньоруського чернецтва на Афоні,  представлені понад 50 фоторобіт Сергія Шумило. На знімках можна побачити кадри з життя і побуту афонських ченців, внутрішнє убранство святогірських храмів, архітектуру і види афонських монастирів, скитів і келій, природу Святої Гори.

Відкрив захід Посол України в Греції Володимир Шкуров. Також перед присутніми виступила голова Асоціації української діаспори в Греції «Українсько-грецька думка» Галина Маслюк.

Присутні послухали лекцію про історію Святої Гори, відбулася презентація видавничих проектів МІАСУ в ході якої комплекти книг, присвячені 1000-річній афонській спадщині, були передані в дар бібліотекам Афінського університету, української недільної школи в Афінах та інших установ.

В рамках міжнародного соціального проекту «Діти просять миру» захід відвідала група дітей із зони АТО на Донбасі. З вітальним словом перед присутніми виступила координатор проекту Ганна Крисюк.

На завершення заходу директор МІАСУ всім присутнім подарував іконки прп. Іоанна Вишенського Святогорца і Собору всіх Святогірських Преподобних.

Просмотров: 219

Залишити відповідь