По всій Україні духовенство привітало зі святом святого Миколая вихованців освітніх закладів, дітей-інвалідів та сиріт (оновлюється)

До 19 грудня, дня пам’яті святителя Миколая, Мир Лікійських, чудотворця, в усіх єпархіях УПЦ пройшли благодійні заходи  – архієреї та священики привітали зі святом дітей та вручили їм подарунки. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ підготував фоторепортаж заходів, проведених у єпархія

Київська Митрополія

У день свята, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав Центр соціально-психологічної реабілітації дітей села Копилів Макарівського району.

Його Високопреосвященство привітав вихованців та співробітників центру із днем святителя Миколая і від Благодійного фонду Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія “Мир Вам!” подарував закладу побутову техніку, а дітям роздав солодощі.

Після зустрічі митрополит Антоній оглянув приміщення центру, ознайомившись з умовами проживання його вихованців.

На свято, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, духовенство столичного храму на честь мучеників Адріана і Наталії відвідало підшефні дитячі садки та школи. Настоятель храму протоієрей Роман Матюшенко розповів дошкільнятам та школярам про житіє святителя Миколая та побажали дітям брати з нього приклад.

У свою чергу, вихованці закладів підготували святкові виступи, присвчені святу – читали вірші та виконували пісні. На згадку про зустріч священики подарували дітям ікони святителя Миколая Чудотворця, книжки з його житієм та солодощі.

Бориспільська єпархія

18 грудня, з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, у недільній школі при парафії на честь святих Бориса і Гліба відбувся святковий ранок. Перед тим діти молилися за Божественною літургією та причастилися Святих Христових Таїн.

До свята діти підготували святкові номери, театральні сценки, вірші, пісні й танцювальні номери. Після концерту благочинний І Вишгородського округу настоятель Борисо-Глібського храму привітав усіх вихованців, їх батьків та вчителів зі святом та вручив дітям солодкі подарунки.

Одеська єпархія

У день пам’яті святителя Миколая після святкової Божественної літургії у Свято-Миколаївському Ізмаїльському чоловічому монастирі митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел разом з вікарними єпископами єпархії Діодором та Сергієм відвідав місцеві дитячі Центри соціально-психологічної реабілітації, де проходять лікування у тому числі й діти з обмеженими можливостями та сироти.

Владика привітав дітей та персонал закладів зі святом, поблагословив усіх та побажав здоров’я, дітям бути добрими та слухняними і вручив їм солодкі подарунки.

Житомирська єпархія

У селищі Слобода Романівська на Житомирщині після святкової Літургії у Свято-Володимирському храмі настоятель ієрей Максим Тишковець відвідав місцеву гімназію. Тут він зустрівся із учнями та вчителями закладу, привітав їх зі святом, побажав радості, піднесення, миру і любові один до одного, благословив та подарував кожному іконку.

 Сєверодонецька єпархія

19 грудня 2016 року, з благословення архієпископа Сєверодонецького і Старобільського Никодима, клірик Христо-Різдвяного кафедрального собору протоієрей Миколай Запорожець відвідав Сєверодонецьке обласне музичне училище ім. С. С. Прокоф’єва, де разом з головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ю. Г. Гарбузом привітав дітей Луганщини з Днем Святого Миколая.

На заході були присутні діти з прийомних родин, вихованці дитячих будинків сімейного типу, інтернатних установ, а також діти учасників АТО і діти, батьки яких загинули під час збройного протистояння. Отець Миколай привітав зі святом юних учасників заходу і благословив усіх.

В той же день в Сєвєродонецької обласної школі-інтернаті відбулося свято для дітей, присвячений Дню святого Миколая Чудотворця. Вихованці інтернату підготували концертну програму, щоб порадувати гостей свята. З благословення архієпископа Никодима захід відвідав прес-секретар Сєвєродонецької єпархії ієромонах Мелетій (Шаповалов). Отець Мелетій передав персоналу і вихованцям привітання і благословення від правлячого архієрея.

Херсонська єпархія

18 грудня, напередодні свята святителя Миколая Чудотворця, за усталеною багаторічною традицією, священнослужителі Херсонської єпархії на чолі з митрополитом Херсонським і Таврійським Іоанном відвідали Херсонський ясла-садок № 60 компенсуючого типу – центр розвитку дитини Херсонської міської ради ( «Теремок»), Херсонський Обласний Будинок дитини для дітей з порушенням ЦНС, Будинок матері і дитини, комунальний заклад «Навчально-виховний комплекс ім. Т. Г. Шевченка Херсонської обласної ради», Олешківські дитячий будинок-інтернат.

Архієрей з духовенством привітали дітей зі святом і подарували кожній дитині подарунок. Митрополит Іоанн звернувся зі словами подяки також до вихователів, побажавши їм допомоги Божої, а також благословив їх.

У цьому році, як і в минулому з ініціативи відділу у справах сім’ї Херсонської єпархії проводиться загальноєпархіальних акція “Подаруй подарунок сироті”, в рамках якої віруючими було зібрано багато благодійної допомоги для дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці подарунки були також передані у інтернатні установи.

Просмотров: 494

Залишити відповідь