Людина, яку укріпляє Божественна благодать, може подолати будь-які випробування — Предстоятель

У своїй проповіді в день пам’яті преподобного Савви Освященного Блаженніший Митрополит Онуфрій розкрив суть проходження вузьким шляхом спасіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший владика розповів про життєвий шлях преподобного Савви, який після прийняття чернечого постригу, 86 років прожив в монастирі, ставши відомим подвижником.

«Коли людина вступає на шлях чернечого життя, то Бог подає їй свою благодать, — зазначив Предстоятель. — Без Божої благодаті неможливо подолати цей шлях. Адже монах повинен утримуватися і приборкувати себе, відсікати свою волю. Це дуже важко. В миру ми звикли жити так: “хочу зробив, не хочу не зробив”. Жити в послуху Богу постійно – це величезний труд».

Митрополит Онуфрій розповів, що преподобний Савва Освященний все своє життя служив Богу і був палким поборником святої Православної віри. Історія говорить, що в його монастирях жили десятки тисяч ченців, які берегли в чистоті свою віру.

«Труди преподобного увінчалися успіхом, була збережена Православна віра у тій чистоті, яка так потрібна для нашого спасіння», — сказав Архіпастир.

Як зазначив Його Блаженство, «з допомогою благодаті навіть найскладніший шлях стає легким і бажаним».

«Нехай молитвами преподобного Савви Господь напоумляє нас, дорогі брати і сестри, щоб ми намагалися йти тим шляхом, який Бог нам вказав у Святому Письмі. Цей шлях корисний кожної людини у будь-який час і на всякому місці. Якщо християнин йде цим шляхом, то він блаженний. Він вкушає солодкості Божественної благодаті і може витерпіти таке, від чого інший знищується. Тому, що має благодатну силу, яка веде людину в земному житті і вводить її на Небо і вічне життя в Ісусі Христі Господі нашому», — підсумував Предстоятель.

Просмотров: 439

Залишити відповідь