На Рівненщині з’явиться ще один храм УПЦ замість захопленого розкольниками (фото)

17 грудня 2016 року, у день пам’яті святої великомучениці Варвари, у селі Рачин Дубенського району Рівненської області освятили фундамент для майбутнього храму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Громада Української Православної Церкви тут уже більше двох років проводить богослужіння в капличці святої великомучениці Варвари на сільському кладовищі. Ще 1 вересня 2014 року представники «Київського Патріархату» зайняли рачинську церкву в ім’я Казанської ікони Божої Матері, позбавивши православних віруючих права молитися у власному храмі. Згодом, у зв’язку із утисками, що й надалі продовжувалися від розкольників та місцевої влади, а також чисельність парафіян, релігійна громада прийняла рішення про будівництво власної церковної будівлі.

Із благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, закладку храму звершив секретар єпархії митрофорний протоієрей Олександр Єгоров. Він привітав усіх присутніх з радісною подією, та передав теплі слова підтримки від владики.

Настоятель храму священик  Андрій Декер від імені всієї громади подякував отцю секретарю, а також благочинному протоієрею Сергію Новосаду й прибулому духовенству за підтримку та спільну молитву, зі словами привітання та  вдячності звернувся до ввіреної йому пастви.

Просмотров: 789

Залишити відповідь