Ще одна громада Рівненської єпархії захистила в суді право на власний храм від посягань «Київського патріархату»

Храм у с. Бадівка було захоплено представниками «Правого сектору», підбурюваними місцевим благочинним «УПЦ КП», два роки тому

20 грудня 2016 року Вищий господарський суд України зобов’язав громаду «УПЦ КП» с. Бадівка, що на Рівненщині, звільнити сільський храм на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини, що був захоплений два роки тому. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на повідомлення правозахисника Рівненської єпархії К. Іванюк.

4e47431e453283aeafab5815d65f8357Представники «Київського патріархату» під час судових засідань не надали жодного правового документа, що доводив би право власності їхньої громади на церкву в селі Бадівка. Через це суд відмовив «УПЦ КП» у задоволенні позову та підтвердив рішення від 19 липня 2016 року, згідно з яким громада «Київського патріархату» повинна звільнити храм, захоплений 26 грудня 2014 року.

Як повідомлялося раніше, у ніч з 25 на 26 грудня 2014 року відбулося захоплення двох храмів Рівненської єпархії: в селі Бадівка Острозького благочиння та в селі Птича Дубенського благочиння.

Представники «Правого сектору» кремезної статури зрізали дверні замки та увірвалися до храму. Увесь час після захоплення храму його парафіяни молилися у пристосованому приміщенні та відстоювали власне право на церкву у судових інстанціях.

Примітно, що випадку церковного рейдерства у Бадівці передували неодноразові провокації, хуліганські дії та всілякі намагання розпалити міжконфесійну ворожнечу з боку благочинного «УПЦ КП» в Острозькому районі.

Нагадаємо, цього року в українських судах відмовляли представникам «Київського патріархату» в їхніх претензіях на храми УПЦ в селі Мнишин і Мильча.

Фото: Еrve.ua

Просмотров: 398

Залишити відповідь