Військові медики подякували архієрею та духовенству Харківської єпархії за пастирську опіку воїнів

В Охтирці благочинний Сумської єпархії взяв участь в урочистій зустрічі військовослужбовців, які виконували миротворчу місію в Косово, а в Кременчуці вихованці недільної школи творчо привітали солдат зі святом святителя Миколая

1906815 грудня 2016 року на адресу митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія надійшов лист-подяка від керівництва Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. Лікарі висловили архієрею та духовенству Харківської єпархії вдячність за духовну опіку воїнів, зміцнення християнської віри.

«Майже три роки як священики вашої єпархії виконують пастирську опіку воїнів, що перебувають на лікуванні в нашому Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону, сповідають, причащають, проводять бесіди з воїнами, чим сприяють відродженню духовності військового колективу нашої частини, забезпечують духовні потреби православних воїнів Збройних Сил України, зміцненню православної християнської віри», – йдеться у подячному листі архієрею.

Військові медики також відзначили важливість передачі у заклад «Молитвослова православного воїна» та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

20 грудня 2016 року в Охтирці, на території військової частини А-0563, відбулися урочистості з нагоди прибуття військовослужбовців цієї частини, які виконували миротворчу місію в Косово. З благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія та на запрошення командування частини, у заході взяв участь благочинний Охтирського та Великописарівського церковних округів, настоятель Покровського кафедрального собору протоієрей Євген Сопіга. Під час урочистої зустрічі священик виступив перед військовослужбовцям зі словами вітань з прибуттям на Батьківщину. Він зауважив, що протягом усього часу, коли офіцери і солдати виконували бойове завдання, в Покровському соборі поіменно підносилися за них молитви. Отець Євген передав також вітання прибулим військовим від правлячого архієрея архієпископа Євлогія.

Того ж дня у Кременчуці вихованці недільної школи храму на честь Всіх святих привітали солдат військової частини №3059 з днем святителя Миколая. Діти підготували для військових невеликий концерт. Солдати щиро дякували гостям за тепле та зворушливе привітання.

Просмотров: 214

Залишити відповідь