Делегація УПЦ на чолі з Предстоятелем прибула в Грузію на святкування річниці інтронізації Католикоса-Патріарха Ілії ІІ (фото)

З нагоди урочистостей та до дня пам’яті святителя Спиридона Триміфунтського українська делегація привезла мощі святого чудотворця для поклоніння в Тбілісі.

24 грудня 2016 року представники делегації Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм зустрілися зі Святішим і Блаженнішим Католикосом-Патріархом усієї Грузії Ілією ІІ у його резиденції. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

25 грудня Католикос-Патріарх всієї Грузії, Архієпископ Мцхетський і Тбіліський, Митрополит Абхазії та Піцунди Ілія II святкуватиме 39-річчя від Дня інтронізації, а невдовзі, 4 січня, — свій 85-річний ювілей.

4-2-3На запрошення Предстоятеля Грузинської Православної Церкви, в урочистостях на честь річниці інтронізації Католикос-Патріарха усієї Грузії беруть участь Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і Всієї України Онуфрій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Банченський Лонгин, голова Синодального Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент, а також інші члени української делегації.

З нагоди святкувань та до дня пам’яті святителя Спиридона, єпископа Триміфунтського, що відзначається 25 грудня, українська делегація привезла мощі святого чудотворця для поклоніння в грузинську столицю. Святиню було доставлено у Кафедральний Собор на честь Святої Трійці м. Тбілісі.

Ввечері, 24 грудня, у Кафедральному соборі було звершено всенічне бдіння, яке очолили Святіший і Блаженніший Католикос-Патріарх усієї Грузії Ілія ІІ, йому співслужили представники Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

9-2

Завтра, у день пам’яті святителя Спиридона, тут відбудуться урочисті богослужіння  з нагоди ювілею Святішого Патріарха Грузії.

Ілія ІІ був хіротонісаний в єпископа Шемокмедського, вікарія Католікоса-Патріарха Єфрема II 26 серпня 1963 року. З 1963 по 1972 рік був ректором Мцхетської духовної семінарії, яка в той час була єдиною духовною школою в Грузії. У 1967 році був переведений на Абхазьку кафедру, а в 1969 році возведений у сан митрополита. 23 грудня 1977 року Ілія II був обраний Католикосом-Патріархом всієї Грузії. Його інтронізація відбулася 25 грудня 1977 року.

Просмотров: 2198

Залишити відповідь