З нагоди свят працівники Єпархіальних пенітенціарних відділів відвідали з подарунками ув’язнених

У Горлівській єпархії престольні свята відзначили 2 в’язничні храми, а у Чернігівській та Кам’янській єпархіях виправним закладам передали солодкі подарунки до свят

22 грудня 2016 року у день пам’яті ікони Божої Матері «Несподівана радість» 2 в’язничних храми Горлівської єпархії відзначили своє престольне свято. У храмі на території Торецької виправної колонії № 2 відбулася святкова Божественна Літургія.

За богослужінням молилися керівництво закладу та ув’язнені, багато з яких сповідались та причастились Святих Христових Таїн. Духівник колонії протоієрей Миколай Николенко звернувся до засуджених зі словами проповіді, у якій розповів про милість Богородиці до кожної людини.

Православні громади Торецька (кол. Дзержинська) підготували для ув’язнених хлібобулочні вироби та цукерки, які було роздано усім ув’язненим, які молилися за богослужінням.

Також у цей день з нагоди престольного свята  відбулося святкове богослужіння і в’язничному храмі на честь ікони Богородиці «Несподівана радість» Микитинської  виправної колонії №87 м. Горлівка. Літургію звершили відповідальний по роботі з пенітенціарної службою єпархії протоієрей Георгій Циганов, настоятель храму протоієрей Миколай Копитько та духовенство єпархії.

Цього дня храм був переповнений, багато в’язнів причастились Святих Христових Таїн. Кожен отримав у подарунок солодощі.

Декількома днями раніше, 19 грудня, у день пам’яті святителя Миколая, з благословення митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія в Будинку матері та дитини при Чернігівській виправній жіночій колонії №44 відбулася благодійна акція. Захід пройшов за участі вихованців Чернігівського духовного училища.

Проректор з навчальної роботи ЧДУ, голова єпархіального пенітенціарного відділу протоієрей Артемій Сластен привітав зі святом працівників та ув’язнених мам з дітьми, стараннями яких був проведений святковий концерт, та поблагословив усіх.

Студенти училища подарували ув’язненим жінкам ікони свт. Миколая Чудотворця, фруки, солодощі і пам’ятні подарунки.

4140156717 грудня представники молодіжного відділу Кам’янської єпархії передали в жіночу виправну колонію № 34 солодкі подарунки від Свято-Миколаївського кафедрального собору. Благодійна акція до дня святителя Миколая та Різдвяних свят пройшла з благословення архієпископа Кам’янського і Царичанського Володимира.

Просмотров: 233

Залишити відповідь