Представник УПЦ взяв участь у VIII засіданні Громадської Ради при МЗС України

22 грудня 2016 року в приміщенні Міністерства закордонних справ України відбулося VIII засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при МЗС України. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в роботі Громадської Ради взяв участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

На засіданні були обговорені питання звільнення українських заручників, сприяння розвитку капеланства як форми співпраці між Державою і Церквою, спрямованої на підтримку українських воїнів. Члени Ради одностайно висловилися за підтримку якнайшвидшого ухвалення закону України «Про військове капеланство».

Протоієрей Миколай Данилевич проінформував представників МЗС про закордонну діяльність УПЦ протягом IV кварталу 2016 року.

Керівник Управління з питань закордонного українства та етноконфесійного діалогу МЗС Лариса Дір привітала членів Ради з 20-річчям Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій.

Просмотров: 425

Залишити відповідь