Понад 20 тон допомоги від Вінницької єпархії доставлено священиками УПЦ у зону АТО

Священнослужителі та волонтери відвідали дитячі та соціальні заклади, а також українських військових

З 19 по 23 грудня 2016 року клірики Вінницької єпархії протоієреї Анатолій Кузнєцов та Олексій Волков здійснили черговий гуманітарний рейс до зони АТО. Разом з представниками ГО «Українська громада» священики-волонтери доставили на схід України понад 20 тон гуманітарного вантажу.

Благодійна акція була проведена з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона духовенством і мирянами Вінницької єпархії, а також благодійниками, котрі долучилися до церковної ініціативи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Зокрема, для дитячих і соціальних закладів, які перебувають близько лінії розмежування, священиками були передані продукти харчування, солодощі, медикаменти, дитячі іграшки та одяг. Крім того частина вантажу була зібрана спеціально для українських військовослужбовців, які знаходяться у зоні АТО. Сприяння у доставці вантажу надало командування Повітряних сил ЗСУ та Військово-цивільне співробітництво Збройних сил України.

Після прибуття на територію східних регіонів України, протоієрей Анатолій Кузнєцов відвідав Часів Яр, де з допомогою та подарунками завітав на шкільне свято на честь святого Миколая до спеціальної загальноосвітної школи-інтернату №8.

Далі вінницькі священики з гуманітарним вантажем відвідали Будинок милосердя в селищі Новомихайлівка Донецької області, де знайшли свій притулок 30 переселенців – усі літні люди. Їм і настоятелю місцевого храму на честь Архістратига Михаїла протоієрею Ігор Кубишин, який опікується Будинком милосердя, було передано велику частину допомоги, зібраної у Вінницькій єпархії.

Солодкі подарунки і речі для маленьких парафіян храму святої Марії Магдалини м. Авдіївки вінничани передали настоятелю протоієрею Андрію. Ще одна частина вантажу була передана для 55 учнів школи в Красногорівці, що знаходиться поруч із Авдіївкою.

0-02-05-87c559103be91f64e4be67548d39d6671a3ae011dc9515a9fcb2dd722c7ad9cd-fullКрім соціальних і дитячих закладів священики з Вінниці відвідали й військові частини. Були на «Промзоні», куди приїздять щоразу, коли бувають у зоні АТО, відвідували земляків-вінничан у інших військових частинах. Бійцям також були передані продукти, святкові подарунки і адресні передачі від парафіян та благодійників.

Отець Анатолій Кузнєцов спілкувався з командирами, офіцерами, військовослужбовцями. Цього разу на прохання одного з підрозділів, який відвідували вінничани, о. Анатолій освятив приміщення, де живуть і несуть службу українські воїни.

Наразі у Вінницькій єпархії повідомляють про підготовку наступного гуманітарного рейсу до зони АТО.

Раніше повідомлялося, що вінницькі священики-волонтери  отримали відзнаки «За служіння Богу і Україні».

Просмотров: 123

Залишити відповідь