Капелани УПЦ продовжують здійснювати пастирську опіку військовослужбовців у зоні збройного конфлікту (оновлено)

До військовослужбовців ЗСУ у зону бойових дій вирушили клірики Мукачівської та Білоцерківської єпархій

З 19 грудня 2016 року, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, настоятель Свято-Успенського храму м. Чоп протоієрей Миколай Вакаров несе пастирський послух у зоні проведення АТО. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Щодня священик звершує богослужіння та спільно з військовими та волонтерами молиться за мир в Україні.

З благословення митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, з 22 по 26 грудня настоятель храму на честь преподобного Іллі Муромця при Білоцерківському військовому госпіталі протоієрей Димитрій Марандюк відвідав військових 72-ї механізованої бригади, яка зараз знаходиться у Донецькій області.

До солдатів отець Димитрій прибув з різдвяними привітаннями та подарунками. Священик молився разом з воїнами за мир в Україні та звершував панахиди за спочилими.

Нагадаємо, наприкінці листопада голова відділу Вінницької єпархії по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Олександр Мазурак відправився у зону бойових дій на Схід України разом з двадцятьма бійцями спецпідрозділу «Світязь».

Також до дня святого Миколая священнослужителі та волонтери Вінницької єпархії доставили більш як 20 тон гуманітарної допомоги у зону збройного конфлікту.

Просмотров: 475

Залишити відповідь