Вітання Предстоятеля УПЦ митрополиту Полтавському і Миргородському Филипу з нагоди 15-ої річниці архієрейської хіротонії

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ФИЛИПУ,

МИТРОПОЛИТУ ПОЛТАВСЬКОМУ І МИРГОРОДСЬКОМУ

 

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

 

Сердечно поздоровляю Вас з 15-ою річницею архієрейської хіротонії.

Цього пам’ятного дня дією Всеблагого Промислу Ви стали учасником таємниці Святої П’ятидесятниці та наповнились Божественною благодаттю Духа Утішителя, щоби словом євангельського благовістя і втіхи приводити до Бога усіх струджених і обтяжених (Мф. 11:28), напувати токами води живої усіх спраглих спасіння.

Отримавши єпископський жереб в Полтавській землі, Ви повністю віддали себе тому служінню, на яке були покликані Пастиреначальником. Не мало трудів було покладено Вами для утвердження дорученої пастви на камені православної віри, щоби поставити на просторі Христових заповідей ноги їх (див. Пс. 30:8). Будучи наступником самовидців і слуг Бога Слова, від Слова научившись, Ви незмінно прагнете поєднати небесну мудрість і людські знання, відкриваючи, заради просвітлення словесного стада, недільні школи для дорослих і дітей, катехізаторські курси, молодіжні братства, православні табори відпочинку, теле- і радіопередачі, газети і журнали, дієво стверджуючи, що світло Христове просвічує кожну людину, яка приходить у світ (Ін. 1:9). Не закопуючи і примножуючи отриманий талант, Ви, як добрий працівник, радо ділитеся своїми здобутками, щоби ширилося слово Боже і збільшувалося число учнів Христових (див. Діян. 6:7).

Висловлюючи слова щирої подяки, молитовно бажаю Вашій Святині кріпості сил, духовної бадьорості та невичерпної благодатної допомоги від Господа у святительських трудах. Нехай Всевишній завжди наділяє Своєю милістю і щедротами Вас та всіх вірних чад Полтавської єпархії.

Многая і благая Вам літа!

З любов’ю у Христі

 

 

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

30 грудня 2016 року

Просмотров: 173

Залишити відповідь