У Тернополі «Правий сектор» влаштовує свої провокації біля Собору УПЦ тепер і вночі

В ніч з 3 на 4 січня 2017 року, близько першої години, активісти «Правого сектору» влаштували чергову провокацію під кафедральним собором Тернополя на честь свв. вмчч. Віри, Надії та Любові. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Невідомі залишили листівку і трафарет на воротах з черговими образами у бік священиків Української Православної Церкви, зробили фото на їхньому фоні, які пізніше виклали на своїх сторінках у соціальних мережах.

В Тернопільській єпархії припускають, що провокаторів налякав сторож, який їх помітив і почав телефонувати в поліцію.

За повідомленням секретаря єпархії протоієрея Стефана Балана, на адресу місцевої відділу поліції було направлено лист. Також з благословення правлячого архієрея митрополита Сергія планується посилити охорону, оскільки тиск на вірян Української Православної Церкви триває вже давно, та такого роду нічна провокація була здійснена вперше.

«Не відомо що від них наступного разу чекати», — зазначає священик.

Нагадаємо, що ось вже тривалий час «Правий сектор» кожної неділі влаштовує під кафедральним собором свої провокації, націоналісти роздають листівки з образливими закликами. За цим усім стежить поліція, не перешкоджаючи їхнім діям, мотивуючи свою бездіяльність тим, що свої акції радикали зареєстрували у міськадміністрації.

Фото з соціальних мереж

Просмотров: 1148

1 коментар

  1. Вірнії у Христі, в тому рахунку і священство, Тернопільської єпархії це не “загарбники”, а Самим Богом звані і прийняті на служіння нащадки від давніх пращурів, які прийняли, захищали і зберегли канонічну православну віру з тісячелітніх часів Київської єпархії в Київській Руси до цього часу в канонічній Українській православній церкві на всіх теренах України. Дійсними загарбниками західних окраїнних територій ще з часів Київської Руси та православних храмів і їх єпархій були ляхи, угри та сповідувана ними римська католична церква-віра.
    І протягом більш як 700 літ загарбовані ними землі, храми, православна церква перебували під дійсним гнобленням і володінням Польщі, Речі Посполитої, Австро-Угорщини інших держав та Римської церкви по зрадницькій унії з нею трьох єпіскопів та тридцяти священників.
    І ось, коли трохи більше як 100 років тому спочатку на західних землях стали створювати Україну, її добровільні діячі уже не спроможні були позбавитися самі і народ від розкольницької уніатської під Римом католіцизмом церкви.
    Тому українцям в “Правому секторі” чи в “Свободі” необхідно спочатку САМИМ позбавитися від дійсних з 1595 року (рік підписання унії) до цього часу “загарбників у рясах”, щоб стати вільними і вірними православніми християнами в єдиній в Україні канонічній УПЦ, яку на Тернопіллі являє Тернопільська єпархія, з Богом призванним митрополітом Сергіем на служіння Йому і православному народу, для спасіння їх душ від духу дьявола та сатани, який тільки воює проти Бога і Його канонічної УПЦ в Тернопілському краї. Господь та допоможе усім УКРАЇНЦЯМ звільнитися від темноти у православній вірі, від розколів в ній, від насильницької і кровної боротьби проти вірних у Христі православних християн в Україні, щоб побачити істиний Божий Світ в душах своїх, а не на єлектронних єкранах та з гучномовців, які сьогодні занурюють народи в демонську темноту до дня погибелі в невірьї.

Залишити відповідь