АНОНСИ. На Різдвяні свята єпархії УПЦ проведуть дитячі “ялинки” та вечори колядок (оновлюється)

З нагоди свята Різдва Христового у єпархіях Української Православної церкви пройдуть єпархіальні різдвяні ялинки, вечори колядок та театральні постановки від учнів недільних шкіл. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ підготував підбірку анонсів заходів, які відбуватимуться у період святок.

Парафіяни Кіровоградської єпархії у період різдвяних свят зможуть насолодитися святковими піснеспівами та колядками на вечорах музики «Різдвяні передзвони», організованих за підтримки  обласної філармонії та облдержадміністрації. З благословення архієписокопа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа ввечері 8 січня на сцені Кіровоградської обласної філармонії виступатимуть архієрейський хор кафедрального собору на честь Різдва Божої Матері та інші хори єпархії. Вхід вільний.

rizdvo_aficha

Фото uc.od.ua
Фото uc.od.ua

Одесою вже курсують трамваї, прикрашені гірляндами та ліхтариками до нового року та різдвяних свят. З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, 8 січня хорові колективи храмів Одеської єпархії будуть виконувати на маршрутах святкові колядки. Ознайомитись з розкладом руху транспорту, у якому виступатимуть хорові колективи, можна тут.

Цього ж дня о 20:00 на Старосінній площі міста виступить молодіжний хор єпархії. Хористи виконуватимуть різдвяні колядки та вітатимуть містян з великим християнським святом.

У Свято-Покровському кафедральному соборі м. Запоріжжя 8 січня покаже свою музичну виставу “Божий Дар” театральна студія “Матифіс”. Початок виступу о 10:30, вхід вільний.

bozhiy-dar

Єпархіальна різдвяна “ялинка” з благословення митрополита Волинського і Луцького Нафанаїла відбудеться 8 січня о 12:00 у Палаці культури міста Луцька. Програма свята включає театральну виставу та веселі ігри для дітей.

З благословення архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона 10 січня в концертному залі Будинку культури ім. Горького м. Ровеньки відбудеться міський етап Фестиваю духовної музики та піснеспівів “Зірка Вифлеєма”. У ньому візмуть участь творчі колективи шкіл, вокальні ансамблі будинків культури міста та району, а також вихованці недільних шкіл єпархії і хори храмів. Початок о 14:00, вхід вільний.

Ряд святкових заходів з нагоди Різдва пройде у Горлівській єпархії УПЦ. До 16 січня включно у різних населених пунктах відбуватимуться різдвяні “ялинки”, вечори колядок та духовні зустрічі. Зокрема, у Горлівці 7 та 9 січня пройдуть концерти вихованців недільної школи храму Різдва Пресвятої Богородиці спільно з класом духовного співу при музичній школі №2 та дитячим будинком творчості. Детальніше про різдвяні вечори у Горлівській єпархії можна дізнатися за посиланням.

Просмотров: 312

Залишити відповідь