Керуючий Уманською єпархією звернувся до влади та правоохоронців з проханням захистити християнські святині від вандалізму

У відкритій заяві йдеться про те, що віряни та духовенство єпархії схвильовані фактом наруги над Святим Хрестом.

Архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон звернувся до представників влади, правоохоронних органів та інших релігійних організацій з приводу вандалізму над Хрестом з розп’ятям в Умані, яке було вчинено 31 грудня 2016 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Як стало відомо із джерел масової інформації, свідчень очевидців та запису камери відеоспостереження, акт наруги скоїли представники іудейської общини. Хочемо нагадати, що це непоодинокі спроби прояву неповаги, ворожого ставлення до християн і водночас образа релігійних почуттів віруючих у нашому місті з боку вищезгаданої релігійної громади. Даний вчинок є недопустимим у цивілізованому світі та суспільстві», — зазначив владика Пантелеімон.

Його Преосвященство також підкреслив: «Ми засуджуємо дане злодіяння та, в свою чергу, молимось, щоб Господь простив їм цей великий гріх, бо «не знають, що творять…» (Лк. 23, 34) і через свою духовну сліпоту та злобу піднімають руки на Самого Бога, розпалюючи таким чином міжрелігійний конфлікт».

Окрім того, архієпископ закликав правоохоронні органи та всіх, від кого залежить правопорядок у місті, забезпечити мирне співіснування різних релігійних конфесій та надалі не допускати таких порушень.

За повідомленням Національної поліції Черкаської області, особи правопорушників встановлено. Ними виявились представники іудейської громади міста, громадяни Ізраїлю. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину за частиною 3 статті 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

 

Просмотров: 538

Залишити відповідь