Предстоятель звернувся з вітальним відеозверненням до пастви з нагоди свята Різдва Христового

У свято Різдва по плоті Господа, Бога і Спасителя Іісуса Христа Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся з традиційним відеозверненням до багатомільйонної пастви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство привітав віруючих зі святом Різдва Христового. «У ці святі дні наші серця сповнюються благочестивими спогадами про велику тайну Боговтілення, – сказав Предстоятель. – Яка дивна історія! Син Божий, Який є Творцем видимого і невидимого світу, для Якого небо – престол, а земля – підніжжя ніг, не знаходить собі місця в готелі, а народжується у бідній печері».

Згадуючи Євангельське оповідання про поклоніння пастухів і волхвів новонародженому Спасителеві, Блаженніший владика зауважив: «І ми у ці дні також з особливим смиренням і з любов’ю кланяємось своєму Спасителю і дякуємо за те, що Він по Своїй безмірній любові до нас прийшов на землю, прийняв на Себе нашу людську природу, освятив її, очистив, і знищив наші гріхи».

«У ці святі дні ми молимося за нашу Українську землю – продовжив Предстоятель, – за наш народ і просимо, щоби Бог послав нам Свій благодатний мир. Ми просимо, щоби Бог благословив усіх нас».

«Нехай у ці дні наші серця особливо наповнюються вдячною любов’ю до Бога і один до одного. Щастя Вам, нехай Бог всіх вас береже».

Також Його Блаженство направив Різдвяне послання архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Української Православної Церкви.

 

Просмотров: 1225

1 коментар

  1. Господи, помилуй! Мати Божа, блаженнійший отче Онуфрію і всі святі Києво-Печерські, моліть Бога за нас грішних! Слава вільній Україні і святій Русі! Христос народився – славімо Його!

Залишити відповідь