Від Ужгорода до Луганська православні святкують Різдво Христове — найкращі фото і відео з усіх куточків України (оновлено)

Інформаційно-просвітницький відділ Української Православної церкви підготував репортаж із близько 50-ти єпархій про те як православні українці вшановують прихід у світ свого Спасителя Господа нашого Іісуса Христа.

Колектив Місії Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї вітає Різдвом Христовим


Виконують колядку “Нова радість стала” керівники єпархіальних відділів у справах сім’ї зі своїми родинами та колегами.

Івано-Франківська єпархія

Престольне свято кафедрального собору Різдва Христового 7 січня 2017 року. Після Божественної літургії єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон привітав усіх зі святом, вручив наймолодшим парафіянам солодкі подарунки. Різдвяний вертеп підготував єпархільний відділ сім’ї та молоді.

Єпархіальний відділ у справах сім’ї та молоді вітає вірян з Різдвяними святами поезією Ліни Костенко

Ізюмська єпархія

Різдвяне богослужіння в Свято-Вознесенському кафедральному соборі Ізюма

Благочинний Чугуївського округу протоієрей Іоанн Білич 7 січня відвідав Чугуївський будинок престарілих

Архієрейська ялинка на центральній площі міста

Близько п’яти тисяч подарунків для юних гостей, серед яких діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти-сироти, діти-інваліди. Гарячий чай із пиріжками, і звичайно Різдвяний вертеп, за участю працівників культури міста та чоловічого архієрейського хору під керівництвом протоієрея Олега Кадюка.

8 січня на центральній сцені міста Ізюм відбулося урочисте відкриття традиційної Різдвяної архієрейської ялинки. Перед початком святкувань архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей,  а також міський голова Валерій Марченко і Герой України, народний депутат України, Віктор Остапчук привітали зі святом Різдва Христового місцевих жителів.

Білоцерківська єпархія

7 січня митрополит Августин очолив у Спасо-Преображенському кафедральному соборі святкове різдвяне Богослужіння

 Вітання митролита Білоцерківського і Богуславського Августина з Різдвом Христовим.

10 січня, до свята Різдва Христового, у приміщенні Білоцерківської загальноосвітньої школи №4 відбувся щорічний єпархіальний дитячий фестиваль вертепів “Різдвяний ангел”, який організував єпархіальний відділ духовної освіти і катехізації

Бердянська єпархія

Різдвяні богослужіння у кафедральному соборі Різдва Христового Бердянська

Вихованці недільних шкіл храмів міста вітають єпископа Бердянського і Приморського Єфрема з Різдвом

У третій день святкування Різдва Христового у Приморську відбувся щорічний концерт і виставка «Різдвяна зірка».

Благочинний Приазовського округу протоієрей Анатолій Шадрін привітав з Різдвом Христовим службовців прикордонної застави

Бориспільська єпархія

 Парафії Бориспільської єпархії святкують Різдво Христове

Другий Різдвяний фестиваль недільних шкіл Першого Вишгородського благочиння

Вінницька єпархія

 Фестиваль колядок «Різдвяні дзвіночки» у Вінниці зібрав 29 колективів та понад 500 учасників

По закінченню фестивалю кожен хорист і усі діти, які прийшли на концерт отримали солодкі подарунки від митрополита Вінницького і Барського Симеона. Всього було роздано понад 800 пакунків з солодощами.

На усіх парафіях Вінниччини діти вітають дорослих парафіян колядками

Світом шириться флешмоб, запущений вінницьким священиком до 100-річчя «Щедрика»

svitomДля участі у флешмобі необхідно:
– записати на відео власне виконання «Щедрика» (хорове або індивідуальне);
– розмістити запис з хештегом #Щедрік100challenge на каналі YouTube і в соціальних мережах;
– кинути виклик, як мінімум, трьом колективам або виконавцям. Детальніше за посиланням

Вознесенська єпархія

8 січня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі Христа Спасителя м. Южноукраїнськ. У цьому році виповнюється 10 років з моменту відкриття храму.

На згадку про візит у Вознесенську єпархію єпископ Вознесенський і Первомайський Алексій підніс у дар Предстоятелю УПЦ ікону Божої Матері. Блаженніший Владика Онуфрій звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді і привітання:

«Ми сьогодні святкуємо велику подію, духовну подію, яка змінила світ… …Хочу поздоровити ще раз усіх вас, дорогі брати і сестри, з цим великим святом Різдва по плоті Господа і Спаса нашого Ісуса Христа! Хочу побажати усім здоров’я, щастя, спасіння, щоб Боже благословення перебувало на всіх нас. Хочу подякувати вам, дорогі брати і сестри, що ви прийшли сьогодні в храм. Вдома для тіла затишніше, але для духа в церкві краще. Ви знайшли можливість, прийшли в храм і подякували Богу за Його милості. Нехай Боже благословення, Божий мир будуть в наших серцях, в наших сім’ях і в усьому світі. Зі святом Різдва Христового!»

Волинська єпархія

Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив святкові Всенічну і Божественну Літургію у Різдвяну ніч в луцькому храмі Всіх святих Землі Волинської

Радість свята з вірними розділити і представники влади – перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Степанцов та Луцький міський голова Микола Романюк.

8 січня з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла у Палаці культури Луцька відбулася Різдвяна ялинка

«Різдвяна історія сирітки Ганусі», – таку назву мала вистава, яку для присутніх підготували студенти ВДС, православна молодь та юні вихованці недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі.

Горлівська єпархія

Митрополит Митрофан звершив літургію у свято Різдва Христового в Богоявленському кафедральному соборі

Вихованці недільної школи «Росток» привітали всіх молилися за богослужінням зі світлим святом Різдва Христового.

На святках відбулася паломницька поїздка в Святогірську лавру

Керівникі шкільних і дошкільних установ, методкабінетів, відділу освіти, вчителів християнської етики м. Дружківка, а також діти і викладачі недільної школи «Віфлеємська Зірка» Миколаївського храму вклонилися святиням монастиря і помолилися за Божественною літургією, після якої співали і слухали колядки в Успенському соборі лаври.

Джанкойська єпархія

 7 січня архієпископ Джанкойський і Роздольненський Аліпій очолив Божественну літургію у Покровському кафедральному соборі м. Джанкой. А вихованці недільних шкіл прославили Різдво Христове тематичними малюнками, колядками, виставами, вертепами та добрими справами.

Донецька єпархія

 7 січня святкує свій престольний день храм, який був споруджений в Донецьку на честь і пам’ять 2000-річчя Різдва Христового і освячений в честь цього рятівного події. Всенічне бдіння було особливо урочистим: храм відвідали ієрархи Донецької та Горлівської єпархій митрополити Донецький і Маріупольський Іларіон та Горлівський і Слав’янський Митрофан.

Храм Різдва Христового у святочні дні прикрашений таким чином, що всі будівлю зсередини нагадує вертеп, ті самі ясла, в яких і з’явився на світ Спаситель.

Святогірська Лавра зустрічала свято Різдва Господа нашого за нічною службою. Святогірський намісник митрополит Арсеній очолив святкове всенічне бдіння та Божественну літургію.

Богослужіння закінчилося о 4-й ранку, після якого всі присутні були запрошені на трапезу, а о 12:00 в актовому залі лунали святкові колядки.

9 січня для вихованців дитячих недільних шкіл і юних парафіян храмів Донецької єпархії відбулася щорічна «Митрополича ялинка»

Фестиваль недільних шкіл «Під Віфлеємською зіркою» з ініціативи благочинного Красноармійського округу протоієрея Олександра Кондратюка та за підтримки БФ «Надія» вже десятий рік поспіл провели в Покровську

Житомирська єпархія

Різдво Господнє житомиряни зустріли нічним богослужінням у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, яке очолив архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим

8-го січня було звершено Хресний хід вулицями Бердичева з іконою Матері Божої Бердичівська

Благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков привітав віруючих зі святом: «Нехай Різдво Христове зігріє вас добром і любов’ю! Нехай щастя й спокій оселяться в кожній домівці, нехай Господь благословить нашу землю миром!»

Благодійні вечори колядок у Новоград-Волинському, Попільнянському, Бердичівському, Коростишівському та Черняхівському благочиннях

Запорізька єпархія

 7 січня митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука звершив Божественну літургію в Андріївському кафедральному соборі Запоріжжя. Цього ж дня владика причастив понад 100 дітей – пацієнтів Дитячої обласної клінічної лікарні. А пізніше митрополит Лука розділив традиційну різдвяну трапезу з бездомних та малозабезпеченими, яку організували у Нікольському храмі міста.

Учні недільних шкіл показали постановку про шляхи сучасної людини до Бога, заспівали колядки, а силами Кам’янсько-Дніпровського козацького куреня під керівництвом отамана Євгенія були приготовлені на багатті для всіх гостей смачні шурпа і куліш.

Кіровоградська єпархія

 7 січня в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулася Божественна літургія, яку очолив архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф. Після служби архієрейський хор Кафедрального собору, вівтарний хор духовенства і всі віруючі разом зі своїм архіпастирем проспівали колядки, прославляючи пришестя у світ Сина Божого. Пізніше владику привітали діти.

В Кіровоградській обласній філармонії відбулось відкриття вечорів духовної музики «Різдвяні передзвони»

Виставка творчих робіт юних художників Свято-Успенського храму з нагоди свята Різдва Христового

Концерти та вистави недільних шкіл єпархії

Кам’янська єпархія

У кафедральному Свято-Миколаївському соборі архієпископ Каменський і Царичанський Володимир святкову нічну Літургію очолив. Наступного дня богослужіння владика звершив у Свято-Покровському кафедральному соборі смт. Царичанка, після служби відбулася різдвяна святкова програма.

Київська єпархія

 Єпископ Ірпінський Климент звершив літургію в Свято-Троїцькому соборі на Троєщині

Після завершення літургії діти недільної школи при Свято-Троїцькому храмі виступили з колядками і отримали подарунки від владики Климента.

Відділу з благодійності та соціального служіння Київської єпархії зібрав для передачі в зону бойових дій гуманітарну допомогу для мирних жителів до Різдва Христового

Свято-Вознесенська парафія, що на Деміївці, та парафія Сергія Радонезького передали продукти харчування та речі першої необхідності у Відділ 9 січня.

У Кафедральному соборі УПЦ на честь Воскресіння Христового Літургію у нижньому Андріє-Володимирському храмі очолив вікарій Київської митрополії єпископ Бородянський Варсонофій

Пізніше в галереї «Соборна» відбувся благодійний обід для бідних, який організувала спільнота святого Егідія. З усього Києва зібралися люди, щоб прославити народженого Спасителя і розділити трапезу в цей святковий день.

Конотопська єпархія

7 січня, опівночі, єпископ Конотопський і Глухівський Роман звершив Різдвяну Божественну літургію у кафедральному Свято-Вознесенському соборі м. Конотопа

Цього ж дня єпископ Роман відвідав Центр розвитку дитини «Духовне джерело», що діє при кафедральному соборі, пізніше дитячий тубсанаторій м. Шостки, а ввечері звершив всенічне бдіння у Свято-Володимирському храмі Шостки, по завершені якого вихованці недільної школи поставили Різдвяний концерт.

Наступного дня, після богослужіння, у Свято-Вознесенському кафедральному соборі м. Конотопа відбувся традиційний щорічний вечір колядок

Кременчуцька єпархія

 У ніч з 6 на 7 січня,єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай звершив святкове Різдвяне Богослужіння в Свято-Успенському кафедральному соборі м. Кременчук

У Лохвиці та Глобино молодь заспівала колядки у храмах після богослужіння. 7-8 січня, у свято Різдва Христового, Православним братством святителя Миколая Чудотворця при підтримці соціального відділу єпархії, а також за сприяння небайдужих людей було організовано ряд благодійних заходів: святкові ранки при Свято-Троїцькій церкві; привітання дітей в соціальних установах міста, а також престарілих та учасників бойових дій у військовому Госпіталі; відвідування та привітання ув’язнених неповнолітніх у виправній колонії м. Кременчук. Дитячий колектив “Христослави” при храмі Іоанна Богослова смт. Нова Галещина поставили виставу, у якій намагалися донести, що колядники не лише отримують гостинці, але і готові віддати їх тому, хто в цей день потребує цього найбільше. В Преображенському храмі смт. Оржиці після святкового богослужіння діти недільної школи підготували театралізований виступ, у якому приймали участь і дорослі.

Криворізька єпархія

 Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив нічне богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Кривого Рогу

Завершилося нічне богослужіння співом Різдвяних колядок, які з радістю виконували хористи собору, прихожани і гості свята. А наступного дня православна молодь молитовно прославила в колядках Народженого Богонемовля Христа.

Луганська єпархія

 В Різдвяну ніч митрополит Луганський і Алчевський Митрофан звершив Божественну літургію свт. Іоанна Златоуста в Свято-Петропавлівському кафедральному соборі м. Луганськ

У свято Різдва Христового церковні хорові колективи Луганська привітали Високопреосвященнішого владику. В наступні дні святок митрополит Митрофан звершив ряд богослужінь, після яких привітан вірян зі святом.

Ввечері 8 січня митрополит Луганський і Алчевський Митрофан та архієпископ Ровеньківський та Свердловський Пантелеімон звершили Велику вечірню у Свято-Петропавлівському кафедральному соборі Луганська. Різдвяними колядками та віршами владик, священнослужителів і всіх віруючих привітали церковні хори міських храмів, а також вихованці недільних шкіл.

Львівська єпархія

У ніч з 6 на 7 січня у Свято-Георгіївському кафедральному храмі м. Львова керуючий Львівською єпархією єпископ Філарет звершив святкове богослужіння

9 січня у залі Палацу Залізничників м. Львова відбулись урочистості з нагоди святкової Архієрейської ялинки.

8 січня у Львівській єпархії розпочався Різдвяний флешмоб. Колядки та віншування об’єднають усі парафії Православної Львівщини у спільному прославленні Богомладенця Христа.

Першим у флешмобі взяв участь хор парафії на честь апостолів Петра і Павла міста Жовкви

Наступними у різдвяному флешмобі естафету прийняла Свято-Троїцька парафія села Уріж (Підмонастирик)

9 січня естафету у різдвяному флешмобі прийняла Свято-Покровська парафія міста Борислава

10 січня, до різдвяного єпархіального флешмобу приєдналася парафія на честь преподобного Амфілохія Почаєвського міста Мостиська

Миколаївська єпархія

Його митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим звершив святкове всенічне бдіння та Божественну літургію в кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці

Після богослужіння владика Питирим очолив хресний хід до Уклінного хреста, встановленого на честь 2000-річчя Різдва Христового.

Могилів-Подільська єпархія

7 січня у кафедральному соборі відбулося святкове Богослужіння, яке очолив митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт

Мукачівська єпархія

В ніч з 6 на 7 січня керуючий єпархією архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив богослужіння в Мукачівському кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Почаївської»

А 9 січня очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому храмі міста Мукачево, святкове богослужіння завершилося співом колядок.

Ніжинська єпархія

 7 січня архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней звершив Літургію в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина

Наступного дня архіпастиря привітали зі святом вихованці Недільних шкіл м. Прилук. Владика подякував за вітання і пригостив дітлахів солодкими подарунками.

10 січня в Ніжинському драматичному академічному театрі ім. М. Коцюбинського відбувся IX Різдвяний благодійний фестиваль духовної музики «Христос рождається! Славимо Його!», в якому взяли участь вихованці недільних шкіл єпархії.

Одеська єпархія

 Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел взяв участь у святковій виставі для дітей “Різдвяна ялинка” і привітав всіх вихованців Недільних шкіл міста з Різдвом

Олександрійська єпархія

У день Різдва Христового єписокп Олександрійський і Світловодський Боголеп звершив Літругію в кафедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці Олександрії

Молитвою, добрими справами, колядками відмітили світле свято у єпархії.

Полтавська єпархія

 7 січня митрополит Полтавський і Миргородський  Филип звершив Божественну літургію у Свято-Макаріївському кафедральному соборі міста Полтави

8 січня дитяча церковна школа провела Різдвяний концерт в районному будинку культури смт. Котельва

10 січня у Полтавському Міському Будинку Культури відбулася Архієрейська Ялинка за участю дитячих хорів церков міста Полтави

Рівненська єпархія

 7 січня митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій звершив святкову Божественну Літургію у Свято-Воскресенському кафедральному соборі м. Рівного

8 січня владика очолив святкову вечірнюу день вшанування Cобору Пресвятої Богородиці у Свято-Воскресенському храмі м. Острог. Острозькі віряни вітали свого архіпастиря колядками, єдиними устами і єдиним серцем разом із владикою славлячи Нарожденного Христа.

Ровеньківська єпархія

 7 січня архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон звершив Божественну літургію в кафедральному соборі на честь Різдва Пресвятої Богородиці

Після богослужіння відбувся хресний хід, який, під спів тропаря і кондака Різдва, пройшов по центральній частині міста від Свято-Миколаївського собору до пам’ятника на честь 2000-річчя Різдва Христового біля міської алеї. Цей хід є багаторічною традицією віруючих Ровеньки і відбувається у сам день Різдва Христового вже протягом 17 років.

Трьохсвятительський собор міста Лутугине має добру традицію: щороку в Різдвяний період, на другий день святкування Різдва Христового, на Божественну літургію в храм приходять вихованці лутугинської школи-інтернат для дітей-сиріт, які після завершення богослужіння вітають духовенство і міських жителів з Різдвом святковим виступом. Також свій виступ готує і недільна школа при соборі. Святкове богослужіння та виступ діток зі школи-інтернату не залишається без уваги правлячого архієрея Ровеньківської єпархії: протягом трьох останніх років владика Пантелеімон в цей день здійснює архіпастирський візит у місто Лутугине.

Сєверодонецька єпархія

У ніч з 6 на 7 січня архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим очолив Божественну літургію у Христорождественському кафедральному соборі м. Сєвєродонецька

Після пізньої Літургії відбувся Хресний хід навколо храму. Пізніше, по закінчені всенічного бдіння, усіх зі святом привітали недільні школи.

8 січня архієпископ Никодим святкову вечірню звершив у цьому ж соборі, за богослужінням молилося духовенство Сєверодонецької єпархії. Священнослужителі привітали усіх з Різдвом Христовим коляками по завершені богослужіння.

Колядка “Щедрик” у виконанні дитячого хору недільної школи Христо-Різдвяного кафедрального собору м. Сєвєродонецька

Сімферопольська єпархія

 У свято Різдва Христового Митрополит Сімферопольский і Кримський Лазар очолив урочисте богослужіння в Олександро-Невському кафедральному соборі Сімферополя

8 січня духовенство, дитячий хор і православна молодь Петро-Павлівського кафедрального собору вітали митрополита Лазаря зі світлим святом Різдва Христового.

Сарненська єпархія

7 січня митрополит Сарненський і Поліський звершив Літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Сарни, 8 січня – у Свято-Преображенському кафедральному соборі міста атомників – Вараш

По завершенні святкових богослужінь архіпастир разом з духовенством та парафіянами прославляли народженого Христа співом колядок. Пізніше у Свято-Покровському кафедральному соборі Сарн відбувся вечір колядок за участю вихованців недільних шкіл та церковних хорів.

Сумська єпархія

Опівночі 7 січня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Сум розпочалася святкова Божественна літургія, яку очолив архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій

Після завершення богослужіння архієрейський хор виконав різдвяні колядки, а діти, які молилися на богослужінні, отримали від владики солодкі подарунки. 9 січня за багаторічною традицією духовенство Сумської єпархії прибули до кафедрального центру для участі у святкових заходах.

9 січня у виставковому залі Сумського єпархіального управління відбулося закриття Різдвяної єпархіальної виставки дитячої художньої творчості “Краса Божого світу” 2017 року. Секретар Сумської єпархії прот. Георгій Тарабан вручив Архієрейські подяки та подарунки представникам парафіяльних недільних шкіл, світських навчальних закладів, а також центрам дитячої художньої творчості, які взяли участь у виставці. Після вручення нагород відбувся святковий концерт.

Тернопільська єпархія

У дні різдвяних свят собором священнослужителів на чолі з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм та вікарієм Тернопільської єпархії, ректором Почаївської духовної семінарії єпископом Серафімом була звершена Божественна Літургія у кафедральному соборі Тернополя

Після Божественної Літургії з Різдвом Христовим своїх архіпастирів і пастирів привітали вихованці недільної школи при кафедральному соборі свв. мцц. Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у місті.

Уманська єпархія

7 січня Божественну літургію в Свято-Миколаївському кафедральному соборі Умані очолив архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон

Ввечері після всенічного бдіння цього ж дня колядками владику привітали духовенство та хорові колективи.

9 січня у Міському Будинку Культури відбувся Різдвяний концерт Хорової школи Києво-Печерської Лаври LITANNA

Феодосійська єпархія

 У ніч з 6 на 7 січня митрополит Феодосійський і Керченський Платон звершив у кафедральному соборному храмі святого Іоанна Предтечі міста Керчі Різдвяні богослужіння

Харківська єпархія

 7 січня митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій звершив святкову Божественну літургію у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харкова

По закінченні Літургії правлячого архіпастиря, священнослужителів та парафіян храму привітали вихованці недільної школи собору святковими колядками.

9 січня митрополит Онуфрій, разом з архієпископом Городницким Олександром звершили Божественну літургію у Свято-Озерянському храмі міста Харкова. Після чого владики відвідали Харківський обласний спеціалізований будинок дитини №1.

Херсонська єпархія

У Святу Різдвяну ніч в Свято-Духівському кафедральному соборі міста Херсона відбулася святкова Божественна літургія, яку очолив митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн

Після звершення Літургії владика прибув до Свято-Духівського кафедрального собору, де привітав свою паству зі святом Різдва Христового. Перед владикою і всіма присутніми виступили зі святковим концертом вихованці дитячої недільної школи. Ввечері цього дня митрополит Іоанн у цьому ж соборі звершив всенічне бдіння, після якого творчий колектив Херсонського училища культури “Свічадо” та архієрейський хор виконали різдвяні колядки.

В Успенському соборі Херсона пройшло свято Різдвяної Зірки, у якому взяли участь дитячі колективи недільних і загальноосвітніх шкіл Херсона

8 січня ввечері митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн очолив святкову вечірню у Свято-Духівському соборі Херсона. Привітати свого правлячого архієрея прибули клірики Херсонської єпархії та парафіяни.

9 січня в рамках Х міського християнського фестивалю дитячої творчості “Острів Різдва”, який в ці дні проходить у Херсоні, в Свято-Духівському кафедральному соборі відбувся виступ творчих колективів недільних шкіл “Різдвяний вертеп”

Хмельницька єпархія

 7 січня митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній звершив Божественну літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі міста. 8 січня відбувся щорічний 19-й єпархіальний благодійний вечір колядок

Хустська єпархія

 8 січня у храмі Нерукотворного Спаса зібралися отці благочинні, інші священнослужителі та миряни, щоб привітати митрополита Хустського і Виноградівського Марка з Різдвом Христовим. Колядування у єпархії

Черкаська єпархія

 7 січня в Михайлівському соборі Чернівців митрополит Черкаський і Канівський Софроній очолив Літургію.

Колядники зі Свято-Воскресенського храму села Безпальче Драбівського району привітали жителів свого і навколишніх сіл, відвідали Безпальче, Левченкове, Тополі, Жорнокльови Драбівського району, Богдани, Броварки, Малинівщина Золотоніського району.

Різдвяні ініціативи в єпархіях продовжуються. Слідкуйте за діяльністю Української Православної Церкви в регіонах України на єпархіальних сайтах.

 

Просмотров: 1468

1 коментар

  1. Спаси Бог всех, кто приложил душу и огромные труды в прославление Господа нашего Иисуса Христа и организацию светлого праздника Его Рождения!
    Всё во славу Божью!

Залишити відповідь