Капелани УПЦ разом із студентами КДА відвідали українських військових в зоні АТО — митрополит Августин

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин у своєму коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ розповів про організаційні особливості поїздки у зону бойових дій, яка відбувається у ці дні.

Привітати зі святом Різдва Христового та духовно підтримати українських військовослужбовців у зону АТО відправилися капелани Української Православної Церкви, на чолі з Головою Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополитом Августином 10 січня 2017 року.

«Ми як капелани, несемо духовну відповідальність за наших вірних, які служать в Україні», — зазначив владика.

І підкреслив, що капелани тісно співпрацюють з державою, тому весь їх маршрут був узгоджений заздалегідь. «Ми співпрацюємо тільки з військовослужбовцями ЗСУ і офіційними силовими структурами, які діють в Україні відповідно з законодавством. Наша поїздка узгоджена з Міністерством оборони і Штабом АТО», — пояснив він.

У поїздці взяли участь студенти Київських духовних шкіл. «Хлопці виконують різдвяні піснеспіви, які солдати із великим задоволенням слухають», — підкреслив митрополит Августин.

Фото: Центр інформації УПЦ

Просмотров: 583

Залишити відповідь