Архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим привітав з поверненням на Луганщину учасників благодійного проекту «Три Лаври» (відео, фото)

За час паломницької подорожі 12 дітей поліцейських відвідали та помолилися у Свято-Успенській Святогірській, Свято-Успенській Києво-Печерській та Свято-Успенській Почаївській Лаврах

13 січня 2017 року архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим зустрівся з дітьми, які повернулись з паломництва трьома Лаврами України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Сєверодонецької єпархії.

12 дітей поліцейських Луганщини нещодавно повернулися з паломницької поїздками головними святинями України: Свято-Успенської Святогірської, Свято-Успенської Києво-Печерської та Свято-Успенської  Почаївської Лавр, – проект мав назву «Три Лаври».

Перед поїздкою владика Никодим благословив паломників на подорож, а після повернення учасники проекту захотіли зустрітися з архієреєм та поділитися враженнями від побаченого. Особливе враження на них справила зустріч з Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Керівник громадської волонтерської організації «Громадянський корпус» Олена Стеценко від імені організації, дітей та їх батьків  подякувала архієпископу Никодиму за благословення і молитовну підтримку та передала йому Вифлеємський вогонь миру, який група привезла із заповіднику «Софія Київська» у столиці.

Владика Никодим привітав гостей зі святом Різдва Христового та підкреслив: «Дитяча молитва – вона найщиріша. І я впевнений, що все, про що ви молились і просили в Лаврах біля святинь, обов’язково здійсниться, Господь вас почув».

Також Його Високопреосвященство наголосив на важливості таких паломницьких поїздок для підростаючого покоління. «Пройде час, і я впевнений, що з цих дітей виростуть і гарні громадяни, і хороші християни. Церква вчить не порушувати Закон Божий, навчає добру та Милосердю».

Просмотров: 298

Залишити відповідь