У Різдвяні дні в єпархіях Української Православної Церкви продовжують опікуватися військовослужбовцями та ветеранами війни

У Житомирі, Вінниці та Кременчуці священнослужителі звершують молитви спільно з військовими, проводять Різдвяні заходи для ветеранів війни та надають матеріальну допомогу для воїнів на передовій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархії.

550117_big_5У Житомирі 16 січня 2017 року настоятель Свято-Серафимівської парафії протоієрей Димитрій Гайдай взяв участь у святковому заході в актовому залі військового госпіталю. П’ятнадцять бійців прийняли урочисту присягу за участі керівництва установи та гостей. Протоієрей Димитрій привітав усіх із різдвяними святами, закликав постійно пам’ятати про Бога і молитву, мати тверду віру та сповнене любові серце.

Наепередні настоятель Свято-Серафимівського храму, що знаходиться на території військового госпіталю, звершив Літургію у день престольного свята, за якою молилися парафіяни та військові.

16 січня митрополит Вінницький і Барський Симеон разом з хором духовенства відвідав обласний клінічний госпіталь ветеранів війни у Вінниці, у якому відбувся концерт колядок та духовних піснеспівів. Після вітального слова митрополита Симеона, на сцену піднявся хор духовенства. Разом з владикою священики виконали низку колядок та різдвяних пісень. Після цього Вископреосвященніший владика відвідав храм преподобного Лаврентія Чернігівського, який діє при госпіталі.

З Різдвом Христовим військовослужбовців привітали священнослужителі Кременчуцької єпархії.

16 січня настоятель храму св. мч. Іоанна-Воїна м. Кременчук голова єпархіального військового відділу протоієрей Костянтин Маслов в черговий раз відвідав Кременчуцький 107-й реактивно-артилерійський полк. Священик привіз військовослужбовцям зібрану в храмах Кременчука віруючими і священиками благодійну допомогу. Подарунки відвезуть військовослужбовцям на передову. Протоієрей Костянтин Маслов відслужив короткий молебень на початок усякого доброго діла.

З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая з самого початку військового конфлікту в храмах Кременчуцької єпархії проводиться збір коштів, речей та продуктів, які або пересилаються солдатам, або йдуть на допомогу вимушеним переселенцям. Робота у цьому напрямку триває.

Нагадаємо, нещодавно відбулася поїздка у зону бойових дій капеланів Української Православної Церкви разом з студентами Київських духовних шкіл, які відправилися в АТО, щоб привітати зі святом Різдва та духовно підтримати українських військових. Поїздка тривала з 10 по 13 січня 2017 року.

Просмотров: 370

Залишити відповідь