Зловмисників, які намагалися підпалити столичний храм, зафіксували камери відеонагляду

Поліція повідомила, що чоловіків, які рано вранці 16 січня 2017 року кинули на територію храму у Шевченківському районі Києва пляшки із легкозаймистою речовиною, зафіксували камери відеонагляду.

Інформація про інцидент надійшла до правоохоронців о 4:25, зазначається на сайті поліції Києва, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Із записів камер відеонагляду встановлено, що двоє чоловіків із рюкзаками близько 04:10 кинули на територію храму три пляшки із пальним. Внаслідок хуліганських дій храм не постраждав», — йдеться у повідомленні.

За цим фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці з’ясовують всі обставини події та розшукують причетних до скоєння злочину осіб.

image1Нагадаємо, що 16 січня невідомі вчинили спробу підпалу храму на честь ікони Божої Матері “Пом’якшення злих сердець” та святителя Петра Могили Другого Шевченківського благочиння столиці.

За словами настоятеля храму протоєрея Іоана Тронька, спроба підпалити храм є намаганням забрати дорогу землю, на якій він розташований. «Лише дивом, заступництвом Пресвятої Богородиці, храм залишився неушкодженим, – зазначив священик, – пляшки не розбилися та відлетіли від стін».

Просмотров: 492

Залишити відповідь