Українські паломники зустріли свято Хрещення Господнього на річці Йордан (+відео)

18 січня 2017 року, в Хрещенський Святвечір, за традицією, прийнятою в Єрусалимській Церкві, відбулося Велике освячення води в річці Йордан в місцевості Віфавара (арабська назва – Каср Ель-Яхуд).

В урочистостях взяла участь група паломників, організована Паломницьким Центром Української Православної Церкви, до складу якої увійшли віруючі з різних єпархій УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на pilgrims.in.ua.

Місце Хрещення Господа знаходиться в прикордонній зоні між державами Ізраїль і Йорданія. Ще однією особливістю є той факт, що Віфавара розташована на території Палестинської автономії, яка у цьому місці знаходиться під військовим і поліцейським контролем Ізраїлю.

Дивіться сюжет програми “Ранок з Інтером” зі Святої Землі:

Незважаючи на особливий статус місцевості, на свято прибуло близько 6 тисяч православних паломників з різних країн. Безпеку та порядок заходу забезпечували поліція, протипожежна, медична та інші спецслужби Ізраїлю.

До складу групи з 40 чоловік увійшли паломники з Києва, Одеси, Мукачева, Запоріжжя, Дніпропетровська та інших міст України.
До складу української групи увійшли паломники з Києва, Одеси, Мукачева, Запоріжжя, Дніпропетровська та інших міст

Близько полудня на берег Йордану прибув Патріарх Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл ІІІ. Він очолив чин Великого освячення води у співслужінні вікарних єпископів Єрусалимської Православної Церкви та представників офіційних делегацій Помісних Православних Церков.

Частина паломників під час свята перебувала на протилежному березі річки Йордан, яка є територією держави Йорданія. У цей момент річка з водної перешкоди і державного кордону перетворилася на символ, що об’єднав православних різних країн.

Фоторепортаж:

Просмотров: 1330

Залишити відповідь