Предстоятель УПЦ звершив велике освячення вод Дніпра (відео, фото)

Разом з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм під час освячення молилися єпископи, духовенство Києва, а також тисячі віруючих.

19 січня 2017 року, у день свята Хрещення Господнього, після урочистої Божественної літургії у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин великого освячення води р. Дніпро. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом із Його Блаженством під час освячення молились керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Васильківський Миколай, духовенство міста Києва, а також тисячі віруючих.

Після звершення чину освячення, Блаженніший владика звернувся до тисяч киян та представників десятків ЗМІ зі словами вітання зі святом Богоявлення. Він нагадав, що Господь усіх нас об’єднує та закликав жити в мирі, добрі і злагоді між собою.

Насамкінець Його Блаженство вмився агіасмою сам та окропив усіх присутніх на освячені киян.

За традицією усі бажаючі мали можливість зануритися в ополонку, яка була вирізана у формі хреста.

Нагадаємо, вода, що була освячена у свято Хрещення Господнього, називається агіасмою – «великою святинею» на знак благодатної сили Божої, яку отримує вона під час особливої молитви.

Просмотров: 2795

Залишити відповідь