У свято Богоявлення Предстоятель звершив урочисту Літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія (фото)

Після богослужіння в Києво-Печерській Лаврі на джерелах преподобних Антонія і Феодосія відбулося велике освячення води.

19 січня 2017 року, у день Святого Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Хрещення Господнє
Хрещення Господнє

Хрещення Господнє від святого Іоанна Предтечі описує святий євангеліст Матфей словами: «Хрестившись, Іісус вийшов зразу ж з води, – і ось, розкрились Йому небеса, і побачив Іоанн Духа Божого, Котрий сходив, як голуб, і спускався на Нього» (Мф. 3:16). У цей час почувся голос Божий з неба: «Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління» (Мф. 3:17). Таким чином Бог, єдиний по природі та троїчний в іпостасях, явив Себе світу, через що свято Хрещення має назву Богоявлення.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, а також духовенство монастиря.

Після читання святкового зачала Євангелія Предстоятель УПЦ розповів про значення свята Богоявлення: «Спаситель Своїм пришестям освятив не тільки людину, але і все творіння Боже». На Йордан хреститися від Іоанна Предтечі Господь прийшов, не маючи у цьому потреби, але щоб освятити водне єство. Блаженніший владика також нагадав, що «…на Йордані відбулося велике таїнство – явлення Святої Живоначальної Трійці у Новому Завіті».

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

За богослужінням Предстоятель звершив священицьку хіротонію.

062-1
фото Lavra.ua

По завершенні Божественної літургії відбувся хресний хід до джерел преподобних Антонія і Феодосія, де намісник Лаври митрополит Павел у співслужінні архієпископів Пантелеімона та Іларія звершив велике освячення води.

Відразу після богослужіння у Києво-Печерській Лаврі, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив велике освячення вод Дніпра в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору (вул. Прирічна, 5А)

Нагадаємо, напередодні, у Хрещенський святвечір, Його Блаженство очолив всенічне бдіння в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 1673

Залишити відповідь