Діти з Хмельниччини привітали Предстоятеля з Різдвяними святами

20 січня 2017 року у своїй резиденції на території Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прийняв дітей, які навчаються у духовно-просвітницькому центрі Віньківців, Хмельницької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Традиційну різдвяну екскурсію до столиці організував для підопічних благочинний Віньковецького округу, протоієрей  Михаїл Варохаба, який є також настоятелем Свято-Воскресінського храму, при якому діє Центр. У Духовно-просвітницькому закладі протягом року вивчають Слово Боже близько сотні дітей району.

Вітаючи Предстоятеля, протоієрей Михаїл розповів, що присутні діти відвідують в загальноосвітніх школах уроки християнської етики та додатково займаються  у духовно-просвітницькому центрі при храмі.

3503«Це особливі дітки. Вони представляють нашу Українську Православну Церкву не тільки на Хмельниччині, але є також учасниками Всеукраїнського конкурсу «Юні читачі Біблії», який проходить в Острозькій академії. У цьому заході беруть участь представники різних конфесій, а ми представляємо там нашу Церкву і її майбутнє. Рік тому наші дітки зайняли усі призові місця у всіх категоріях», — зазначив священик.

Юні гості, вітаючи Його Блаженство з Різдвяними святами, заспівали колядку.

У свою чергу Предстоятель звернувся зі словом настанови до присутніх.

3487«Ви заспівали такими юними чистими голосами, які є відображенням вашої чистоти духовної, — сказав Блаженніший владика. — В ці дні ми святкували Різдво Христове, Святе Богоявління Господнє і я вас поздоровляю з цими святами, бажаю вам допомоги Божої, здоров’я, щоб ви любили й допомагали один одному. Тому, що життя – це така складна річ, у якому виживають ті, хто любить і поважає своїх ближніх. Ви наші спадкоємці – хтось займе це місце, інший буде служити в храмі, ще хтось працюватиме на заводі. Але де б ми не знаходилися, ми завжди мусимо пам’ятати, що головне — це бути людьми. Людьми, які люблять Бога і поважають один одного».

Його Блаженство подякував протоієрею Михаїлу за те, що він піклується про дітей, а вихователям висловив вдячність за те, що вони вибудовують майбутнє Церкви і України.  «Нехай Бог дає вам силу і мудрість — об’єднуватися навколо Христа, — зазначив він. – Бажаю усім вам здоров’я, доброго перебування у нашому місті і особливо в нашій Лаврі, яка є серцем нашої Церкви і духовного життя».

Кожен присутній отримав від Предстоятеля у подарунок солодощі.

Варто зазначити, що зусиллями громади Свято-Воскресенського храму та небайдужих людей був збудований сиротинець, у який планують взяти на виховання 30 дітей.

Захід відбувся за підтримки Благодійного Фонду Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія «Мир Вам!».

Просмотров: 589

Залишити відповідь