Духовенство УПЦ звершило Велике освячення води та організувало хрещенську купіль у пенітенціарних виправних закладах

Так на Івано-Франківщині клірики єпархії помолилися з ув’язненими виправної колонії №41, а священики Одеської єпархії освятили купіль на подвір’ї слідчого ізолятору Одеси. Про це повідомляє Інформаційно-просвтіницький відділ УПЦ.

19 січня 2017 року, у свято Хрещення Господнього, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, клірики єпархії відвідали слідчий ізолятор м.Одеси, помолилися з ув’язненими та передали їм солодкі подарунки.

Голова Міссіонерського відділу Одеської єпархії протоієрей Олег Мокряк звершив чин Великого освячення води у спеціально встановленому басейні. Усі охочі мали змогу зануритися у хрещенську купіль на території слідчого ізолятору. Також священики обійшли камери, де утримуються підслідчі, та окропили їх святою водою.

Отець Олег зазначив, що свято Хрещення відзначає весь християнський світ та додав: «Сьогодні багато хто занурюється в водойми та джерела. Ми знаходимось на території слідчого ізолятора, де утримується багато ув’язнених. Ці люди також потребують Божого Слова та втіхи».

Представники Церкви висловили подяку адміністрації установи, яка дозволила вперше організувати купіль на території закладу і вивела охочих ув’язнених зануритися в освяченій воді. Слід зазначити, що у минулі роки на свято Хрещення Господнього священики лише окропляли хрещенською водою приміщення СІЗО.

18 грудня, у день Навечір’я Богоявлення, на Івано-Франківщині клірики Свято-Успенського собору м.Коломиї протоієрей Василій Костишин та протодиякон Віктор Озарко відвідали засуджених, що перебувають у виправній колонії №41 у селі Товмачик.

У в’язничному Спасо-Преображенському храмі вони помолилися з ув’язненими та звершили чин Великого освячення води.

За словами о. Василія, більшість із засуджених є постійними парафіянами тюремного храму та беруть участь в організації богослужінь.

Просмотров: 390

Залишити відповідь