Заява Кіровоградської єпархії стосовно неправдивої провокативної інформації в ЗМІ щодо проведення свята Водохреща на джерелі св. Даниїла

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує заяву прес-служби Кіровоградської єпархії зі спростуванням неправдивої інформації про причетність єпархії до ситуації навколо джерела блаженного старця Даниїла Єлисаветградського, що знаходиться за адресою: вул. Криничувата, 1а.

“Сьогодні окремі інтернет-видання кіровоградщини – такі як zlatopil.com.ua, gre4ka.info, persha.kr.ua та інші – на своїх сторінках опублікували інформацію про те, що на кіровоградщині свято Водохреща зустріли піснею «Марш славянки». В публікаціях йдеться про те, що в обласному центрі під час купань на свято Хрещення Господнього у джерелі святого Даниїла, на його території лунав марш «Прощання слов’янки». Оскільки в цьому інциденті автори публікацій звинувачують священнослужителів Православної Церкви, прес-служба Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви повідомляє наступне:

1. Дане джерело не перебуває у підпорядкуванні Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви, а знаходиться у приватній власності невідомих громадян.

2. Все, що викликає асоціацію даного джерела з Православною Церквою кіровоградщини – це лише назва його на честь місцево шанованого святого – блаженного Даниїла, що вміло та спекулятивно використовують у своїх меркантильних цілях власники земельної ділянки, на якій знаходиться джерело.

3. Керівництвом Кіровоградської єпархії для освячення води на свято Хрещення Господнього на джерелі святого Даниїла жодний священик не направлявся та не приймав участі.

4. Все, що здійснювалось в цей день та взагалі що відбувається на даному джерелі не має ніякого відношення до Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви”.

Варто зауважити, що після оприлюднення даної заяви, в різномантіних ЗМІ продовжили публікувати провокативні матеріали, які дезінформують суспільство та направлені на розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Віруючі єпархії вкрай обурені такими діями місцевих ЗМІ та деяких народних обранців. Так, депутат міської ради Володимир Смирнов у мережі Facebook публічно закликав усіх своїх читачів ігнорувати Українську Православну Церкву. Нардеп дозволив собі ряд образливих висловлювань стосовно найбільшої конфесії країни, яка тільки на Кіровоградщині нараховує сотні тисяч вірних.

В єпархії закликали журналістів та депутатів звертати увагу на реальну діяльність Церкви в регіоні, а не роздмухувати скандал там, де його не існує.

“…Безліч позитивних молодіжних, місіонерських та соціальних проектів, направлених на реальну актуалізацію та втілення євангельських заповідей Спасителя у нашому житті, взагалі не привертають до себе жодної уваги з боку деяких упереджених журналістів та депутатів міської ради; попри те, що інформація про все це є у вільному доступі на офіційному інтернет ресурсі Кіровоградської єпархії УПЦ”, — йдеться у зверненні, опублікованому 23 січня 2017 року.

Просмотров: 780

Залишити відповідь