Мер Івано-Франківська намагається вижити громаду УПЦ із приміщення у центрі міста

Намагаючись відбирати у громади УПЦ Спасо-Преображенський храм, який знаходиться у центрі міста, мер Івано-Франківська прикриває свої дії популістськими, образливими лозунгами та обманом.

24 січня 2017 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook розмістив повідомлення про те, що «суд задовільнив клопотання щодо виселення церкви з приміщення за адресою Чорновола, 6» та назвав релігійну громаду УПЦ «осередком прихильників Кремля». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Такі дії можновладця вказують на його упередженість, некомпетентність або ж бажання маніпулювати свідомістю іванофранківців.

Нагадаємо, 2 листопада 2016 року Львівський апеляційний господарський суд виніс рішення, яким задовольнив позовні вимоги виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі про розірвання договору оренди приміщення храму по вул. Чорновола, 6  з Івано-Франківською єпархією УПЦ, тим самим позбавивши єпархію канцелярії, а громаду Преображення Господнього – храму.

Проте, як повідомляють у єпархії, остаточного рішення по даній справі не могло бути винесено.

«Постанова Львівського апеляційного господарського суду від 02.11.2016 року у справі №909/932/15 на даний час оскаржена у касаційному порядку у Вищому господарському суді України, де і перебуває зараз на розгляді. У разі задоволення Вищим господарським судом України касаційної скарги Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви буде переглянуто і рішення, що винесене 24 січня», — йдеться у коментарі прес-служби Івано-Франківської єпархії УПЦ.

Тож заяви мера — передчасні, а форма їх подачі взагалі викликає подив та сумнів у компетентності та професіоналізмі очільника міста. Тим не менше, слова голови міської громади, включаючи лайку, цитують на сайті Івано-Франківської міської ради та поширюють представники місцевих ЗМІ.

Руслан Марцінків вже підбурював раніше жителів міста допомогти повернути приміщення, у якому 25 років моляться вірні УПЦ. Мер Івано-Франківська намагається привернути увагу містян, обіцяючи влаштувати у храмі дитячий садочок, при цьому що буде з місцем, де знаходився престол та хто зніматиме купол над церквою, він воліє не говорити.

Православні віряни Прикарпаття в черговий раз нагадують меру, що, він використовує своє службове положення, порушуючи усі можливі норми та закони, в тому числі міжнародні, своїми діями «вносить ворожнечу та дестабілізує громадські відносини у багатоконфесійному місті».

У своїй заяві віруючі, на чолі зі своїм єпископом Тихоном, закликають очільника міста поважати честь та гідність православних вірян.

Нагадаємо, у місті з населенням понад 250 тисяч чоловік всього два храми, які належать Українській Православній Церкві, один з них міська рада Івано-Франківська вирішила забрати.

Просмотров: 914

Залишити відповідь