На запрошення СБУ архієрей УПЦ взяв участь у обговоренні питань звільнення військовополонених

Єпископ Васильківський Миколай запевнив родичів полонених, що Українська Православна Церква і надалі допомагатиме у їх звільненні

26 січня 2017 року, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення Служби безпеки України, вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай представив Українську Православну Церкву на зустрічі з родичами військовополонених. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Київської Митрополії.

У ході заходу було обговорено нагальні питання щодо звільнення з полону військовослужбовців та волонтерів, які перебувають на непідконтрольній Україні території.

dsc_3945Зустріч пройшла у Будинку культури Служби безпеки України. Її очолив голова СБУ Василь Грицак, також у ньому взяли участь радник голови СБУ Юрій Тандіт, перший заступник голови та керівник Антитерористичного центру Віталій Маліков, керівник Об’єднаного центру пошуку полонених та зниклих безвісти, представники Міністерства оборони, внутрішніх справ, Національної поліції, громадських та релігійних організацій.

Єпископ Миколай запевнив присутніх, що Церква і надалі молитиметься та докладатиме зусиль для скорішого повернення полонених додому. Він закликав матерів, дружин та родичів полонених і зниклих безвісти на Сході України воїнів, у першу чергу молитися Господу про вирішення питань обміну.

Нагадаємо, у грудні 2016 року за сприяння та участі Україської Православної Церкви було звільнено з полону військовослужбовця Тараса Колодія. Протягом минулого року Церква допомогла у поверненні з полону ще чотирьох українських військових: Олександра Яслинського, Юрія Потейчука, Святослава Савчука, Анатолія Семенюка.

Просмотров: 727

Залишити відповідь