Предстоятель звершив Божественну літургію у головній святині столиці — Києво-Печерській Лаврі

За богослужінням Блаженніший владика звершив священицьку хіротонію.

29 січня 2017 року, у Неділю 32-гу після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, а також братія обителі в священному сані.

Згідно з Уставом цього дня, на Літургії прочитується особливе зачало з Євангелія від Луки (Лк.19:1-10). Апостол розповідає нам про зустріч начальника митарів Закхея з Господом, про покаяння Закхея, яке слугує нам зразком, особливо в період Великого посту, який почнеться невдовзі. Неділя про Закхея – остання перед підготовчими неділями до Великого посту.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді. Блаженніший владика розповів про дивовижну зміну життя Закхея і відкрив ще один зміст цієї євангельської повісті – крім буквально-історичного ще й алегоричний: «Для нас Господь нагадує: є піст – те дерево духовне, на яке ми повинні піднятися, і звідти ми побачимо обличчя Господа».

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Під час Літургії Предстоятель звершив священницьку хіротонію над дияконом Олександром Горбаченком, який буде нести служіння у Макарівському благочинні Київської єпархії.

Після одпусту керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній привітав усіх присутніх з недільним днем і ще раз нагадав віруючим про приклад Закхея: «Ми, як і Закхей, повинні сказати собі: «Я хочу побачити Христа, я хочу з Ним зустрітися, незважаючи ні на що»».

Напередодні ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння у тому ж храмі.

Просмотров: 1982

Залишити відповідь