Спочатку проявіть релігійну терпимість до УПЦ, — політолог про План Кабміну щодо реінтеграції Донбасу

Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський прокоментував План заходів Кабінету Міністрів України з реінтеграції Донбасу в частині «відновлення діалогу між представниками різних соціальних культур та релігійних конфесій», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Страна.UA.

«Ось пункт плану про релігійну терпимість. Ви на українській території мовчки дивитеся, як в Української Православної Церкви віджимають храми. Так, якщо ви хочете проявити релігійну терпимість – проявіть, що вам заважає», – зазначив політолог.

На думку Михайла Погребинського, держава не підкріплює свої плани реальними справами.

«За формою такі плани – правильні, а за фактом – виглядають як знущання. Держава нічого не робить, щоб припинити це знущання», — підкреслив він.

«Хлопці, ви перестаньте брехати кожен день, розповідати про мир, а потім робити вчинки, які, навпаки, погіршують ситуацію», – також сказав експерт.

На одному з останніх засідань Кабінет Міністрів України затвердив План заходів щодо реалізації основних принципів державної внутрішньої політики по деяким районам Донецької та Луганської областей. Одним з пунктів передбачено «відновлення діалогу між представниками різних соціальних культур та релігійних конфесій».

На фото Хресний хід духовенства та вірян Української Православної Церкви у Рівному на підтримку парафіян УПЦ, що знаходилися заблокованими у храмі с. Птича Дубенського району.

Просмотров: 929

Залишити відповідь