Патріарх Болгарський Неофіт висловив підтримку і молитовне співпереживання Українській Православній Церкві у часи випробувань (відео)

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія делегація Української Православної Церкви, під головуванням керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія відвідала Болгарію з офіційним візитом.

10 лютого 2017 року відбулася зустріч делегації  зі Святішим Патріархом Болгарським Неофітом, під час якої Його Святість дав інтерв’ю представникам Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час зустрічі з Патріархом Неофітом митрополит Антоній передав вітання від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. У свою чергу Святіший владика запевнив, що Болгарська Православна Церква молиться про мир в Україні та молитовно співпереживає випробуванням братньої Української Православної Церкви.

Болгарська Церква підносить молитви про добробут українського народу та умиротворення його життя. Ми, як православні брати, знаємо і пам’ятаємо слова Спасителя «Мир залишаю вам, Мій мир даю Вам». Кожен православний християнин повинен пам’ятати цю пораду Господа Іісуса і прагнути усіма силами своєї волі сприяти встановленню цього миру в нашій братській Православній країні — Україні.

Ми завжди були в дуже хороших відносинах з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Ми знаємо про те, що він любить український народ і смиренно трудиться на благо України і всіх православних християн. Ми будемо молитися, щоб Господь дав йому здоров’я і сил успішно нести той послух, на який він був поставлений Господом, і який він несе з гідністю.

Ми отримали вітання від Блаженнішого митрополита Онуфрія від української делегації, але сподіваємося його самого побачити невдовзі гостем нашої святої Церкви. А також сподіваємося й надалі залишатися в єдності, насамперед, віри й благочестя.

Просмотров: 454

Залишити відповідь