Міністр оборони наголосив на неприпустимості розпалювання міжконфесійної ворожнечі у військовому середовищі

Військовослужбовці мають право на духовний супровід у війську і ходити до тієї Церкви, до якої належать.

Про це Міністр оборони України генерал армії Полторак С.Т. сказав під час зустрічі з головою Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями митрополитом Білоцерківським і Богуславським Августином. Нарада відбулася 20 лютого 2017 року у будівлі Міністерства оборони, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посланням на сайт Синодального військового відділу.

Митрополит Августин

У зустрічі також брали участь директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики МОУ генерал-майор Садовський М.С., прес-секретар Міністра оборони України полковник Кушнір В.О., заступник голови Синодального військового відділу архімандрит Лука і відповідальний секретар відділу Валігурський Ю.О.

Під час розмови були обговорені актуальні питання взаємодії Української Православної Церкви та Міністерства оборони України в період запровадження служби військового духовенства. Зокрема, митрополит Августин звернув увагу очільника військового відомства на спроби представників «УПЦ КП» та окремих посадових осіб обмежити діяльність військових священиків УПЦ у війську, а також навів факти спроб заборони служіння та навіть закриття храмів УПЦ у військових частинах і військових навчальних закладах.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ повідомляв раніше про намагання обмежити УПЦ в духовній опіці військовослужбовців.

Міністр оборони України Полторак С.Т.

У ході розмови Міністр оборони наголосив на неприпустимості розпалювання міжконфесійної ворожнечі у військовому середовищі, а також на тому, що військовослужбовці мають право на духовний супровід у війську і ходити до тієї Церкви, до якої належать. За наведеними фактами, були дані відповідні доручення для всебічного вивчення і прийняття обґрунтованих рішень.

Митрополит Августин подякував Міністру оборони України за його державницьку позицію у цьому питанні та запевнив, що військові священики УПЦ і надалі будуть самовіддано служити на користь Святої Церкви, українського народу та його війська.

Просмотров: 484

Залишити відповідь