«Любов милосердствує» та «До Світлого Дня – світлі вчинки» – єпархії УПЦ розпочинають масштабні благодійні акції до Великого посту

До пастви із закликом допомогти онкохворим дітям звернулися правлячі архієреї Запорізької і Сумської єпархій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

У Запорізькій єпархії проходить благодійний проект «Любов милосердствує», основними напрямками діяльності якого є допомога тяжкохворим дітям регіону, вимушеним переселенцям та постраждалим на Сході.

Митрополит Лука причащає онкохворих дітей у свято Різдва Христового

Починаючи з 2011 року завдяки проекту було закуплено медичне обладнання й матеріали та надано допомогу медичним закладам на загальну суму більш як 4 млн. гривень, зібрано більше 1000 літрів донорської крові і врятовано десятки життів.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука наголошує, що все це стало можливим завдяки небайдужій участі чуйних людей та запрошує усіх долучитися до благодійної акції «Любов милосердствує» у вигляді пожертвувань та здачі крові.

Реквізити та адреси пунктів здачі крові дивіться за посиланням

«Упевнений, що всі разом – хто грішми, хто донорством, хто молитвою – ми подаруємо надію, здоров’я та життя нашим близьким» – зазначає владика Лука.

Про початок сьомої щорічної благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки» оголосив архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій. Вона буде проходити в Сумській єпархії починаючи від Прощеної неділі і аж до свята Пасхи, протягом усього Великого посту.

Архієпископ Євлогій з пацієнтами дитячого онкогемалогічного відділення обласної лікарні

Благодійний проект має на меті зібрати кошти для закупівлі медичного обладнання та дороговартісних життєвоважливих медикаментів для онкохворих діток – пацієнтів онкогематологічного відділення Сумської обласної клінічної лікарні.

«Я закликаю усіх людей доброї волі, усіх православних, що належать до Христової Церкви, усіх тих, хто належить до інших конфесій та сповідує різні світогляди, об’єднатися навколо цієї біди» – говорить владика Євлогій у своєму зверненні.

Допомогу збиратимуть в усіх храмах Сумської єпархії.

Фото сайтів Запорізької та Сумської єпархій

Просмотров: 255

Залишити відповідь