Митрополит Антоній закликав постом творити якомога більше добрих справ

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній Великим постом закликав віруючих якомога частіше молитися і творити добрі справи, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Центр інформації УПЦ.

«У період Великого посту кожна людина має заглянути у свою душу, думки, подивитися на своє життя, — зазначив він під час брифінгу у Києво-Печерській Лаврі. — І перший тиждень Великого посту є надважливим».

Митрополит Антоній наголосив, що у ці дні важливо перебувати у храмі, де звершуються особливі постові богослужіння. «Головне завдання для кожної людини у ці дні – заспокоїти своє серце через молитву і вдумливе відношення до всього, що відбувається у храмі», – розповів архіпастир.

Також він порекомендував усім православним християнам у період Великого посту звершувати якомога більше добрих справ.

«У ці дні ми маємо якомога частіше молитись і якомога більше робити добра. Від усвідомлення того, що хтось потребує нашої допомоги, серце пом’якшується. Погляд віруючої людини, яка перебуває у пості – це завжди радісний погляд. Добрі справи, обмеження в їжі та веселощах допоможуть нам із радістю зустріти Воскреслого Христа Спасителя», – зауважив митрополит Антоній.

Просмотров: 169

Залишити відповідь