Цієї суботи розкольники за підтримки «Правого сектору» планують захопити храм УПЦ в с. Кинахівці на Тернопільщині

У суботу першого тижня Великого посту, 4 березня 2017 року, в селі Кинахівці Збаразького району на Тернопільщині планується захоплення храму місцевої православної громади. 

Розкольники вже анонсують недільне богослужіння у храмі Української Православної Церкви в ім’я свв. Апостолів Петра і Павла, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Активісти з «Київського патріархату» декілька місяців проводять агітацію за «перехід» місцевих жителів у розкол. До так званої «українізації» Православної Церкви долучилися радикали з місцевого осередку «Правого сектору», які відкрито заявляють про свої злочинні наміри — «різнобічну допомогу» у «святій справі» — на своїх інтернет-ресурсах. Не нехтують вони ніякими методами, від залякування населення до розповсюдження наклепів на Церкву та Її священнослужителів.

Не дивлячись на все це, на збори села 25 лютого, які мали б за звичною антизаконною схемою — з допомогою місцевого референдуму — вирішити питання переходу релігійної громади УПЦ в «УПЦ КП», майже ніхто не прийшов. Тож організатори вирішили відвідати усі 200 дворів і зібрати підписи.

За повідомленням з єпархії, для того, щоб уникнути зайвих спекуляцій з приводу того, що більшість села вирішила перейти у розкол, священик Української Православної Церкви також провів опитування селян. Згідно з його інформацією, канонічну Церкву підтримала більшість.

Окрім того, у єпархії в чергове наголошують, що ніяких законних підстав на «передачу» храму УПЦ «Київському патріархату» і «переведені» громади у розкол немає.

Були проведені збори чинної релігійної громади УПЦ, складено протоколи, надіслані звернення у всі державні та правоохоронні органи про небажання вірян «переходити» в будь-яку іншу конфесію і попереджено про небезпеку рейдерського захоплення.

Є інформація, що цієї суботи буде реалізовано сценарій, за яким відбулося захоплення храму УПЦ в селі Котюжини цього ж Збаразького району.

Будуть проведені чергові збори в місцевому клубі, після оголошення результатів голосування, відбудеться захід у храм, за силової підтримки радикалів з «Правого сектору». Можлива участь інших радикальних угрупувань у рейдерському захопленні.

Заяву на проведення зборів у суботу, 4 березня, розкольники вже подали в сільраду, повідомляють у єпархії. Навіть більше, представники «Київського патріархату» настільки впевненні у результатах своєї рейдерської ініціативи, що у навколишніх храмах «УПЦ КП» проанонсовано недільне богослужіння в храмі, який на усіх законних правах належить Українській Православній Церкві.

Віряни просять молитовної підтримки.

Просмотров: 1270

Залишити відповідь