На Тернопільщині громада села завадила «Правому сектору» провести захоплення храму

Другий тиждень поспіль ініціативна група радикалів не знаходить підтримки серед селян

4 березня 2017 року у селі Кинахівці Збаразького району на Тернопільщині активісти «Правого сектору» повторно вчинили спробу захопити місцевий храм за допомогою рішення «місцевого референдуму». Однак радикалів знову підтримала меншість селян. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після тривалого засідання у сільському клубі, де планувалося вирішити долю парафії, так звана ініціативна група, що підбурювала селян, не отримала бажаної підтримки.

У свою чергу члени місцевої громади Петро-Павліського храму УПЦ намагалися переконати активістів не вдаватися до провокацій у селі, оскільки поруч знаходяться дві культові споруди «Київського патріархату».

Попри це представники ініціативної групи, які, як свідчать селяни, у буденному житті не відрізняються релігійністю і до храму ходили хіба що раз на рік, вирішили наполягати на переведенні громади в розкол. А «священики» УПЦ КП з навколишніх сіл вже поспішили оголосити, що на свято Торжества Православ’я богослужіння будуть звершувати в Кинахівцях.

Петро-Павлівська православна громада просить молитов в умовах загрози силового захоплення її храму.

Раніше повідомлялося, що на Тернопільщині «Правий сектор» готує низку захоплень храмів.

Просмотров: 1383

Залишити відповідь