Потрібно розбиратися у вченні Церкви — Предстоятель (відео)

Розуміння сутності Бога і Його властивостей допомагає людині вибудувати своє життя правильно.

Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав під час своєї проповіді 12 березня 2017 року в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня Свята Церква вшановує пам’ять святителя Григорія Палами. Його Блаженство нагадав, що святитель в IVX столітті відстояв чистоту вчення Церкви про Божественне світло.

«Свята Церква вчить про те, що Світло є властивістю Божества. Бог є Світло, Бог є Любов, Бог є Дух, Бог є Життя — ці властивості такі ж вічні, як вічний Сам Бог», — підкреслив Предстоятель.

Він зазначив, що іноді люди не хочуть заглиблюватися у вчення Церкви, вважаючи, що це не важливо: «Але маючи неправильне розуміння про Бога, людина не може правильно вибудувати своє життя на землі».

Блаженніший владика уточнив: «Людина не може вибудувати своє життя так, щоб воно приносило їй мир, радість і дарувало таке почуття, яке може відчувати тільки людина, — щастя».

За слова Архіпастиря, щоб вмістити в себе дари Святого Духа, які Господь посилає кожному, потрібно бути здатними прийняти їх.

«Правильне вчення про Бога дає людині шанс правильно вибудувати своє життя стосовно Бога і отримати Його обдарування, — підсумував Митрополит Онуфрій. — Святитель Григорій Палама, виступивши проти єресей свого часу, навчив православних правильно вірити в Бога, правильно розуміти Його Божественну природу».

Просмотров: 985

Залишити відповідь