Предстоятель розповів, як правильно вибудовувати духовне життя в сім’ї (відео)

Головні наші подвиги здійснюються стосовно близьких.

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй недільній проповіді розповів як вибудовувати відносини сімейним людям, якщо вони прагнуть до духовного вдосконалення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У День, коли Церква вшановує пам’ять Собору преподобних Печерських, Предстоятель відзначив, що досягти святості може кожен. Для цього не обов’язково брати на себе якийсь особливий подвиг.

«Очищення душі відбувається малими подвигами, — підкреслив Його Блаженство, — ніким не поміченими, часто нікому не відомими».

Достатньо працювати над очищенням своєї душі постійно, роблячи зусилля над собою, коли виникає бажання осудити когось, або замість роздратування, проявити терпіння і любов до ближнього.

У сім’ї це дуже просто здійснити, зазначив Архіпастир:

«Приходить чоловік з роботи: маленький подвиг дружини — не зустрічай його штиками докорів. “Я ось тут працюю — і готую, і дітей виховую… А ти працюєш погано, заробляєш мало, прийшов додому, сидиш, дивишся телевізор… і ці докори нескінченні. Утримай, жінко, свій язик. Зустрінь його, скажи “дорогий чоловік мій, ти втомився, я тобі зараз дам попоїсти, відпочинь трішки».

«Якщо чоловік хоче прополювати свою душу, то не треба докоряти дружині — “ти не досолила їжу, погано зробила прибирання, погано виховуєш дітей, погано працюєш, погано на мене дивишся”… Теж утримай себе. Можливо, дружина щось сказала або зробила не так, пробач і скажи їй: “Спасибі тобі, ти все добре зробила. Все нормально, все добре”, — зазначив Блаженніший владика.

«Саме такі маленькі подвиги повинна звершувати людина кожен день і так потихеньку очищати свою душу від злості, від гніву, від тих бур’янів, які в нас проростають», — підсумував Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 569

Залишити відповідь