У єпархіях УПЦ надають духовну та гуманітарну підтримку літнім людям, хворим та нужденним

Зокрема, клірик Горлівської єпархії звершує таїнства сповіді та Святого Причастя у будинку престарілих та віряни роздають щодня хліб малозабезпеченим, а у Запорізькій єпархії віруючі долучилися до збору коштів на гемодіаліз для хворих. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій

З благословення митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана в пекарні Богоявленського кафедрального собору м. Горлівки випікають хліб для багатодітних сімей та інвалідів, що проживають у селищі Зайцеве.

Щопонеділка проводиться видача хліба на території Свято-Покровського храму селища. Тим, хто не має можливості прийти, соціальні працівники парафії приносять його додому. Також кожного тижня вони навідують самотніх та хворих літніх людей похилого віку та надають їм необхідну допомогу.

Також днями клірик єпархії, настоятель храму на честь святої мучениці Олександри протоієрей Сергій Кравченко відвідав будинок-фнтернат для людей похилого віку та інвалідів у місті Білицьке.

У молитовні кімнаті закладу священик звершив молебень за здоров’я та панахиду. Також отець Сергій звершив таїнства сповіді та Святого Причастя над усіма охочими, благословив усіх та побажав терпіння, допомоги Божої та у доброму здоров’ї дочекатися свята Пасхи Христової.

Зараз під опікою інтернату перебувають 285 осіб, близько двадцяти з яких нещодавно приїхали із зони військових дій – міста Авдіївки. Громада храму на честь святої мучениці Олександри у Білицькому разом з настоятелем уже більше 15 років духовно оформлює та опікає його підопічних.

У Запорізькій єпархії парафіяни каплиці на честь святителя Луки Кримського, що у місті Енергодар, долучилися до збору коштів благодійним фондом «Віра та життя» для пацієнтів, що потребують процедуру гемодіалізу.

13 березня 2017 року матеріальну допомогу було передано благодійному фонду для допомоги хворим людям.

Просмотров: 289

Залишити відповідь