Як молитися сучасній людині — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Під час своєї проповіді в день пам’яті всіх отців Києво-Печерських Блаженніший Митрополит Онуфрій звернув увагу вірних на важливість щоденної молитви і читання Святого Письма, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель підкреслив, не потрібно сподіватися, що ми одразу почнемо молитися як великі святі.

«Ми чекаємо, коли у нас з’явиться час, щоб взяти молитовник, стати в святий кут і почати молитися, як святий Василій, який ставав на молитву, коли сонце світило в потилицю, а закінчував, коли сонце світило в обличчя».

Якщо ми будемо ставити собі такі надзавдання, то так ніколи нічого не досягнемо.

«Візьми молитовник і стань на молитву на дві-три хвилини. Немає часу, прочитай три-чотири вірші з Євангелія й стільки ж віршів з Псалтиря. Це займе дві-три хвилини. Ці хвилини в житті нічого не значать. Але якщо ти потроху будеш живити себе словом Божим, воно буде живити нашу душу, буде просвіщати і очищати її».

Блаженніший владика зазначив, що таким чином «можливо, ми не досягнемо міри преподобних отців Києво-Печерських, але кожен досягне тієї міри святості, якої буде достатньо, щоб мати тверду надію на спасіння у житті вічному, яку Господь приготував всім люблячим Його».

Просмотров: 800

Залишити відповідь