Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провів виїзний семінар у Конотопській єпархії (відео)

Захід зібрав духовенство з різних регіонів України

16 березня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на запрошення єпископа Конотопського і Глухівського Романа, у Будинку Культури міста Кролевець Сумської області Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провів виїзний регіональний семінар для сімей священиків Конотопської єпархії. Захід був присвячений питанням роботи з родинами на парафіях. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї.

Семінар очолив голова Відділу у справах сім’ї архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. На заході також були присутні єпископ Конотопський і Глухівський Роман, духовенство та віруючі Конотопської єпархії, керівники сімейних відділів та клірики Сумської і Роменської єпархій, представники влади, соціальних служб і громадськості міста.

На початку роботи семінару Преосвященні владики звернулися до присутніх зі словами вітань учасникам семінару. Архієпископ Пантелеімон подякував керуючому Конотопською єпархією за запрошення та побажав присутнім пастирям максимально засвоїти почуту інформацію, щоб уже найближчим часом реалізувати її на своїх парафіях.

Також з доповідями виступили заступник голови Синодального відділу УПЦ у справах сімї священик Іоанн Ружицький, керівник Сімейного відділу Конотопської єпархії священик Олексій Бекетов, а також керівники Відділів Сумської і Роменської єпархій: священик Георгій Ходун та священик Сергій Єсипчук.

Особливістю духовної реабілітації воїнів АТО та їхніх родин поділився співробітник Синодального відділу УПЦ у справах молоді ігумен Валеріан (Головченко). Керівник сімейного відділу Львівської єпархії священик Михаїл Коник розповів гостям про розробку методичних рекомендацій для духовенства, щодо проведення передшлюбних бесід на парафіях УПЦ.

Зі словами до всіх присутніх звернувся Голова Кролевецької районної ради Авраменко М. В., який висловив підтримку Церкві у популяризації сімейних цінностей.

Начальник Служби у справах дітей Кролевецької РДА Мусієнко А. В. та Директор Кролевецького районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Кузюра Н. А. відзначили значимість семінару для суспільства у справі пошуку родин для сиріт і виховання майбутнього покоління

У рамках семінару Місія презентувала соціальний проект “Наставництво”, який передбачає пошук, підготовку і підбір для дітей, котрі проживають в інтернатних закладах, відповідальної людини (наставника), яка буде супроводжувати її у подальшому житті.

Просмотров: 744

Залишити відповідь