Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив чинопослідування з Акафістом Божественним Страстям Христовим в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври

19 березня 2017 року, у Неділю третю Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чинопослідування з Акафістом Божественним Страстям Христовим в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужило духовенство з-поміж братії обителі. На вечірньому богослужінні також молились чисельні парафіяни та паломники Києво-Печерської Лаври.

Після завершення чинопослідування Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словом проповіді. Предстоятель пояснив, чому ми поклоняємось Господньому Хрeсту: він є для нас джeрeлом життя. Також Блажeнніший Владика розповів про натільний хрeстик та чому ми його носимо. Особливо Архіпастир підкрeслив, що свій життєвий хрeст потрібно нeсти з тeрпінням і вдячністю Богу: “Якщо ми несемо цей хрест, який складається зі скорбот та хвороб, з вдячністю Богу, зі смиренням, то він слугує для нас очищенням, він піднімає нас по сходинках духовного вдосконалення”.

Нагадаємо, сьогодні вранці Предстоятель звершив Божественну літургію в Трапезному храмі Києво-Печерської обителі.

Просмотров: 1100

Залишити відповідь