Пам’ятник святому князю Володимиру півроку не почищений після акту вандалізму

Цими днями ЗМІ повідомили, що монумент втретє постраждав від вандалів – був облитий фарбою, однак у дійсності він залишався нечищеним протягом півроку після минулого паплюження

Пам’ятник святому князю Володимиру Великому, що встановлений на Володимирській гірці у центрі Києва, з вересня минулого року залишався нечищеним від фарби після паплюження вандалами. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Півроку тому невідомі облили червоною фарбою скульптурний монумент Хрестителю Русі, що є найстарішим в столиці. З того часу комунальні служби почистили лише пам’ятну дошку під монументом і тротуар.

Гендиректор Київського науково-методичного центру з охорони, реставрації та використання пам’яток історії, культури і заповідних територій І. Прокопенко повідомила, що «пам’ятник дуже постраждав». «…Фарба дуже сильно в’їлася в бронзу, і відмити її нереально, – зазначила вона. – Потрібно повністю перефарбовувати весь пам’ятник. Зараз потрібний обсяг спеціальної фарби шукають. Минулого разу пам’ятник Володимиру фарбували три роки тому до Дня Хрещення Русі».

На застарілі плями фарби на монументі звернули увагу кияни у соцмережах, помилково припустивши, що він черговий раз був спаплюжений. Ця інформація була поширена у ЗМІ, однак згодом спростована.

Кожен рік у переддень Дня хрещення Київської Русі біля пам’ятника її хрестителю тисячі віруючих молитовно вшановують пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира, звершучи молебень за Україну.

За використанням матеріалів суспільного проекту «Мій Київ»

Просмотров: 723

Залишити відповідь