В Одесі відбулася зустріч керуючого єпархією УПЦ та заступника департаменту МЗС Греції по країнах СНД

21 березня 2017 року митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел прийняв у своїй резиденції у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі першого заступника департаменту МЗС Греції по країнах СНД пана Антоніоса Хазироглу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Пан Антоніос з 2010 по 2016 роки був Генеральним консулом Греції в Одесі. У своєму архіпастирському слові владика тепло привітав грецького дипломата, підкресливши, що свого часу тисячі паломників з Одеської єпархії змогли помолитися біля святинь Греції, побувати на Святій горі Афон завдяки його зусиллям.

«Ви також сприяли тому, щоб випускники Одеської духовної семінарії змогли продовжити навчання в університетах Афін і Салонік. Тим самим Ви змогли вивести на більш високий рівень нашу співпрацю в духовній і культурній сферах», — зазначив владика.

Він побажав Антоніосу Хазироглу на його новій посаді продовжувати «будувати мости дружби і співпраці між Грецією і державами колишнього СРСР, щоб всі ми жили в мирі і злагоді».

У відповідному слові пан Антоніос Хазироглу сердечно подякував митрополиту Агафангелу за прийом, відзначивши, що він «радий сьогодні прибути сюди з дружнім візитом, щоб засвідчити свою повагу».

Зокрема він підкреслив, що грецька діаспора Одеси високо цінує заслуги владики в духовній опіці багатонаціонального Причорноморського регіону. Дипломат також зазначив, що його співвітчизники співчувають українцям, у зв’язку з військовим конфліктом у країні.

«Ми дуже переживаємо за трагічні події, які відбуваються в Україні. Але віримо, що Вашими посиленими молитвами, та молитвами всіх вірних на цій багатостраждальній землі, настане мир», — сказав він.

Просмотров: 221

Залишити відповідь