На Рівненщині влада гальмує законне повернення захопленого храму громаді УПЦ

Понад три місяці в с. Бадівка, що на Рівненщині, представники «Київського патріархату» ігнорують рішення Вищого господарського суду України, який зобов’язав їх звільнити сільський храм, а виконавча влада не забезпечує право вірян УПЦ молитися в належній їй культовій споруді. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ.

Попри спроби прихильників «УПЦ КП» уникнути виконання судового рішення шляхом його оскарження, суд залишив прийняте рішення без змін. Тиждень тому суддя Верховного суду відхилив відповідну скаргу «Київського патріархату».

Однак, відверто порушуючи законодавство, розкольники, які захопили храм більш як два роки тому, не віддають його законним власникам – сільській громаді УПЦ на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини.

Свавілля церковних рейдерів залишають без уваги представники виконавчої влади, які не поспішають здійснювати свій прямий обов’язок – забезпечити виконання чинного судового рішення.

За даним фактом минулого тижня до Господарчого суду Рівненської області була подана відповідна скарга юридичною службою Рівненської єпархії.

Просмотров: 466

Залишити відповідь