У Святогірську Лавру з Вінниці прибув черговий ― 11-й гуманітарний рейд

30 тонн продуктів для переселенців Святогір’я доставила православна сім’я. Оголошено про збір допомоги для наступного траншу.

27 березня 2017 року в Святогірській Лаврі приймали чергову гуманітарну допомогу з Вінниці. Організаторами збору 11-го гуманітарного вантажу вкотре стали Георгій і Людмила Толчеви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Гуманітарну допомогу супроводжували п’ять священиків Вінницької єпархії, які брали участь у зборі цього гуманітарного вантажу.

«Цього разу нам вдалося зібрати до 30 тонн вантажу», ― поділився з лаврської прес-службою один з основних організаторів допомоги Георгій Толчев.

У зборі окрім жителів Вінниці та Вінницької області, брали участь віруючі з Умані, села Голованівськ Черкаської області, Рівненської області, монахи з Почаївського скиту, православні кияни і багато інших українців. Основний збір продуктів був організований при храмі праведного Іоанна Кронштадтського, настоятелем якого є протоієрей Петро Чаплинський.

Нагадаємо, нещодавно в Святогірську Лавру було доставлено декілька вантажів з Рівненської та Волинської єпархій Української Православної Церкви.

Вінничани повідомляють, що цей транш вдалося зібрати всього за місяць. Організатори дякують всім, хто взяв активну участь у цьому, зокрема — благодійному фонду «Православний спадок України на Святій Горі Афон» та його засновнику Дмитру Вороні за фінансову допомогу в оплаті вантажівки.

Організатори збору гуманітарної допомоги біженцям, які перебувають у Святогірській Лаврі, просять з усіх питань щодо організації та збору по всій Україні гуманітарного вантажу на Святогір’я, а також для консультації звертатись за телефоном: 096 579 00 07 (Георгій Толчев).

Просмотров: 294

Залишити відповідь